Palaz; "Tarım ile uğraşan vatandaşlarımıza destek olduk."

Palaz;

BAŞKAN PALAZ, KIRSAL MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Ömer Seyfettin Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Covid-19 Tedbirleri kapsamında kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelerek gündeme dair konular ve göreve geldiği günden bugüne yapılan ile 2021 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda Belediye Başkanı İbrahim Palaz’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle; Kırsal Mahalle vasfı tescillenen yerler Emlak Vergisi ve Su Ücretlerindeki gibi çeşitli indirimlerden yararlanacak. Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Öncelikle son zamanlarda gündeme gelen ve sizlerinde kafasını karıştıran bir kırsal mahalle sorunu var Bizlere aktarılan bilgiye göre 89 köyümüzün hepsi kırsal mahalle ve kırsal mahalleden istedikleri özellikler her bir köyümüzde tamamlanmış durumda. Kırsal mahalle ilan edilmeyen mahallelerimiz ise ilçe merkezlerinde su ücretleri ne kadarsa o tarifeden ücret ödeyecek ama kırsal Mahalle ilan edersek %50 ücret ödeyecek. Onun için bütün muhtarlarımız derse ki ben kırsal Mahalle olmak istiyoruz bizde bu avantajlardan sizlerin yararlanması adına 90 köyümüzün hepsini de kırsal Mahalle olarak tescil edeceğiz.

Sarıköy Mahallemiz bu kapsamdan hariç içerisinde sanayi bölgesi ve eski belediye olmasından dolayı bu konu dışında kalıyor ancak mahalle halkı isterse imza karşılığı onların dilekçelerini alır bizler belediye meclisimize bunu getirir bu kararı uygularız, Sarıköy Mahallemizi de kırsal mahalle vasfına alırız.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu uygulamaya gitmesin deki belkide en büyük etken de Burhaniye, Ayvalık, Edremit ilçelerine bağlı sahil kesimlerinin hali hazırdaki kırsal mahalle vasıfları taşıyor olması ve emlak vergileri ve su paralı indirimli Kısacası Büyükşehir bu bölgelerden kendisine gelir sağlamayı amaçlıyor olabilir. Zamanla bu konu ile ilgili gelişmeler yaşandıkça biz bunları sizinle paylaşacağız. -Pandemi sürecinde hizmetten geri durmadık…

Pandemi sürecinde çeşitli sıkıntılar yaşadık personel bakımından ve gelirler bakımından çalışma alanlarımız ve şartlarımız çok zorlaştı. Ama bizler bu süreçte 41 tane çocuk parkı yaptık sadece kırsal mahallelerimize 25 tane mahallemize asfalt yol yapım çalışması imkanlarımız ve mahallelerimizin ihtiyaçları dahilinde parke taş çalışmalarımız, yağmur suyu altyapı düzenleme çalışmalarımız halen daha aralıksız devam ediyor.

Ben net bir adamım sizler de biliyorsunuz ülkemizde belediyelerin durumları ortada kaldı ki bizler gibi küçük belediyelerin durumu daha içler acısı. Baski den yaklaşık 6 milyon lira alacağımız var, bu 6 milyon benim elimde olsa ben hizmet yapmam mı her yere ucundan da olsa bir şeyler yapmaya çalışırım. Ama paramızı ödemiyorlar ödeme ödemeyecekleri gibi de bir durum var. Normal şartlarda İller Bankası'ndan her ay bir para geliyor ve bu parada benim normalde işçimin, memurun maaşına bütün ilçe belediyeleri gibi ucu ucuna yetiyor Göreve geldiğimiz dönemde yaklaşık 2 milyon 750 bin lira emlak vergisi toplandı bizler bu gelirimizi tamamen ilçe merkezine ve kırsal mahallerimize hizmet götürmeye kullandık. 101 tane geniş coğrafyamızda mahallemiz var sorumluluk alanımız büyük vatandaşımızın hizmet beklentisi var, verdiğimiz sözler var ben buradan yine söz veriyorum görev süremde bu yol sorununu ortadan kaldıracağım yolu olmayan köyümüz kalmayacak.

-Sosyal Belediyecilikten geri kalmadık…

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her ihtiyaçlarına cevap vermeye özen gösterdik. Medikal malzeme yardımları, ev tadilatları, ev temizlik hizmetleri, cami temizlik, mahalle tuvaletleri temizlikleri, Soba, gıda ve yakacak yardımları ile ihtiyaç sahibi yoksul ve özel vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık.

-Tarım ile uğraşan vatandaşlarımıza destek olduk.

Tarla yollarında sorun yaşayan bölgelerimize Ziraat Odası ile birlikte hareket ederek tarla yolu ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmanın gayreti içerisinde olduk, imkanlarımız dahilin de tüm ekipmanlarımızı Ziraat Odamıza verdik onlar bir yönlendirmeleri yaptı ve mevsime uygun şekilde bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştık.

-Sözde Mezarlık Faaliyetleri Büyükşehir Bünyesinde…

Mezarlıklar Büyükşehir sorumluluğunda kırsal mahallelerdeki bütün mezarlıklarında yapılacak olan projelerin tamamını verdik onlar kabul görüp hemen işe başlamaları lazım iken en son yaptığımız toplantılarda mezarlıklara hiçbir şey yapamayacaklarını söyleyerek işi yine bize bıraktılar. Sağlık olsun biz yaparız belediye olarak vatandaşımızın kötü gününde elbette en büyük destekçisi biz olacağız.

-Bizler CHP’li belediyeler olarak büyükşehirden hizmet alamıyorsak bunu da halkımız bilmeli.

Ben Büyükşehirde ilk zamanlarda yapılan strateji toplantısında da söyledim köylerimizin ilçemize olan ulaşım yolları tamamen yapılsın köy içlerini ben kendim yapacağım dedim tek sıkıntımız ulaşım dedim ama hala karşılığını bulamadık. bu süreçte yol ve bakım Daire Başkanlığı kuruldu büyükşehirde onlara da yine aynısını söyledim ama büyükşehir körfeze yatırım yapmayı daha uygun görüyor. Ülke sıralamasında ilk 100 listesine giren sanayicilerin olduğu et ürünleriyle, baldo pirinciyle, süt ürünleri ile kaplıcaları ile iğne oyası ile meşhur Gönen’in körfezden eksik olan yanı nedir?

Yani bu körfeze bu kadar hizmet götürmelerinde ki amaç ne Güney Marmara ilçeleri size bağlı değil mi size buradaki seçmen oy vermedi mi diye sitem etmemek mümkün değil. Artık bizim işimiz siyaset yapmak değil halkımıza hizmet getirmek. CHP, AKP, MHP, İyi Partilisi hepsi bir araya gelecek önce Balıkesir'den sonra hükümetten devletten şehrimizin menfaatine ne alabiliyorsak ona bakacağız. Biga'nın en büyük özelliği budur.

Başkan Palaz, “Değerli muhtarlarım, mahalle temsilcilerim sizler ile sık sık araya gelmeye özen göstereceğiz her zaman halkımızın hizmetindeyiz tüm yaşadığımız zorluklara rağmen anlayışınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli