Palta, Kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Palta, Kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta, "2020 yılında 450 kadın eşleri tarafından öldürüldü."

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Muazzez Palta, Pandemi kuralları içinde ayrıltılı program hazırlayamadıkları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için, Bandırma Belediye Nikah salonu duvarına, 2020 yılında eşleri tarafından katledilen 450 kadın'ın isminin yer aldığı afişi astıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda yine kadın dayanışma dernekleri vasıtası ile katledilen her kadın için yapılan yamalarla oluşturulan yorgan yaptıklarını vurgulayan Palta, 8 Mart 2019 dan 8 Mart 2020 ye dek 365 günde 450 kadının mutluluk için oturdukları nikah masasındaki eşleri tarafından katledilmesinin küçümsenmeyecek bir gerçek ibret vahşeti olduğunu söyledi.

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği olarak bulundukları görevin azmi içinde buguüne dek kendilerinden "imdat" isteyen bir çok kadını öldürülmekten kurtardıklarını söyledi.

Yaşanan vahşetler karşısında kadın dayanışma dernekleri ile kadın sığınma evlerinin artması gerektiğini vurgulayan Palta, "Kadınların korunması anlamında önlemler alalım, kadınlar öldürülmesin, liyakat sistemine göre kadınlara görevler verilsin." dedi.



Anahtar Kelimeler: Palta Kadın cinayetlerine dikkat çekti.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı