Pamukoğlu ?Seçimle lider olunmaz?

Pamukoğlu ?Seçimle lider olunmaz?

Emekli Tümgeneral ve HEPAR Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu, liderlerin sahip olduğu özellikler hakkında bilgi verdi.

Bandırma´da, Atatürkçü Düşünce Derneği´nin düzenlediği ?Liderlik ve strateji? konulu söyleşiye katılan Emekli Tümgeneral ve HEPAR Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu, liderlerin sahip olduğu özellikler hakkında bilgi verdi.

/resimler/2017-12/3/2037463197175.jpg

Seçimle lider olunamayacağını savunan Pamukoğlu, liderlerin doğuştan dört özellik taşıdığına işaret etti. Liderlik konusunda yayınlanan yabancı kaynakların gerçeği yansıtmadığını savunan Pamukoğlu,  ? Lideri halk belirler, halkın içinden çıkar ve halkın ihtiyaçları belirle içinden çıkar, seçimle lider olunmaz. Salonda toplanıp birini seçiyorlar ona lider falan denmez, ona yönetici denir. İster parti, ister kamu kuruluşları, özel kuruluş ne olursa olsun toplumda en çok karıştırılan şey, yönetici ile liderin iç içe sokulmasıdır ve bunun liderlikle ilgili hiçbir ilgisi yoktur. ?dedi.

Eğitim ve kurallarla lider yetirilemeyeceğini ileri süren Pamukoğlu, yabancı kaynakları eleştirdi. Pamukoğlu, ?Eğitimle, kurallarla, kurslarla bu işi yapamazsınız. Sadece yönetici yetiştirirsiniz. Sevk ve idare sanatını onlara kazandırabilirsiniz. Liderin dört özelliği olur; cesaret, zekâ, sezgi ve özgüven, hepsi bu kadar. Riski göze alamıyorsa ondan lider olmaz.  Cesaret son derece önemlidir. Sisteme, düzene meydan okumalı. Zekâ, bir bakışta her şeyi kavrayacak. Sezgi, ruhsat algılama yolu. Bu herkeste olmaz. Özgüven de çok önemlidir? Ben yenildim demeden hiç kimse beni yenemez. Liderlik bu kadar net ve açık Lider, her şeyin kötü olduğu dönemde çıkar, başka lider çıkmaz. Salonda lider seçilmez, seçilirse bu sahtedir? diye konuştu.  Pamukoğlu, saydığı dört özelliğin Mustafa Kemal Atatürk´te doğuştan var olduğunu sözlerine ekledi.
/resimler/2017-12/3/2038226947828.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli