Panç, Kilis´te

Panç, Kilis´te

Afrin´e düzenlenen "zeytin Dalı harekatı"na katılan Mehmetçiklere moral verdiler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin, Afrin harekâtına katılan askeri birliklere moral amaçlı düzenlediği ziyaretlere katılan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Dr. Selim Panç, ziyaretleri hakkında bilgi verdi.

/resimler/2018-3/26/1722051753897.jpg

Panç: ?Ziyaretlerimiz çerçevesinde önce Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan´ı, daha sonra da Kilis İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettik. Kendisi de Balıkesirli olan İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, Balıkesir heyetinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirtti.  ?Bize bu zor günlerimizde büyük moral verdiniz. Ayrıca Balıkesirli hemşerilerimi görmek bana ayrı bir mutluluk verdi. Tüm halkımızı arkamızda olduğunu bilmek bize büyük moral ve güç vermektedir. Artık Afrin ve çevresi teröristlerden temizlendi. Onların bıraktıkları tuzakları temizlemek için büyük bir titizlikle çalışıyoruz´ dedi. Tüm ordu mensuplarımızın morali yerinde, görevlerine olan inançları çok yüksek... Komutanlarımız ?Ülkemizin güvenliği, halkımızın can güvenliği için gereken neyse yapıyoruz, yapacağız´ diyor. Biz de hem Sayın Valimize hem de İl Jandarma Komutanımıza Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatmak için İstanbul´dan Samsun´a götüren Bandırma Vapurunun birer maketini hediye ettik. Onlar da bu hediyeyi çok anlamlı bularak tüm Balıkesir halkına selam ve sevgilerini ilettiler? dedi.

/resimler/2018-3/26/1722283473132.jpg

Ziyaretler kapsamında  Cumhuriyet Halk partisi nin Kilis İl Başkanlığını da ziyaret eden Dr. Selim Panç ?Kilis´teki İl Başkanlığımızı da ziyaret ettik. Çok mutlu oldular, gerçekten çok sıcak karşılandık. İl Başkanı Sayın Mehmet Akif Perker´e de Bandırma Vapurunun bir maketini hediye ettik. Daha sonra hep birlikte şehir turu yaptık, vatandaşlarımız ile sohbet ettik. Kilis halkı gerçekten bizi çok sıcak karşıladı. Sorunlarını aktardı, beklentilerini dile getirdiler? dedi.
Kiliste yolda yürürken her beş insandan üçünün Suriyeli olduğu izlenimini edindik.Esnaf oldukça dertliydi.Daha önce teröristlerin attığı füzeler sonucu nüfus göçü yaşandığını , İş imkanlarının olmadığını belirterek acilen Kilis´e teşvik ve yatırım planının yapılmasını beklediklerini söylediler.Kiliste TEKEL SUMO fabrikasının da özelleştirilmesi sonucu kapandığını, bununda işsizliği arttırdığını , üzüm ekimini , bağcılığı bitirdiğini belirterek bu fabrikanın satılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdiler.Kilis halkı Suriyeli göçmenlerin buradan Türkiye içinde ki büyük şehirlere göçünde olduğunu fakat halen çok sayıda Suriye´linin Kilis´te bulunduğunu hatta kendi mahallelerini oluşturduklarını, geri döneceklerine inanmadıklarını, çünkü burada sağlık , ilaç , eğitim, barınma bedava üzerine devletten parada alıyorlar neden dönmeyi düşünsünler ki ?dediler.Bizim onlarla özel bir sorunumuz yok , fakat kaynaklarımız çok sınırlı ve bu sürdürülebilir bir durum değil , ileride daha fazla sorun yaşanmaması için Suriyeli göçmen sorunu ivedilikle çözülmelidir?

/resimler/2018-3/26/1722564411220.jpg



Anahtar Kelimeler: Panç Kilis
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli