Panç, "Küstah Emperyalizmin dil"

Panç,

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, Biden'in soykırım açıklamasına, "Tarih biliminin alanı yerine siyaseti koyarak; dayanaksız ve küstahça bir zırvadır! "dedi.

ABD Başkanı Biden’in Sözde Ermeni Soykırımından bahsetmesine tepkiler sürüyor. CHP Bandırma ilçe Başkanı Dr. Selim Panç yaptığı yazılı açıklamada;

"ABD Başkanı Biden’in Sözde Ermeni Soykırımı temalı zırvalarına dünya kamuoyu ile birlikte şahit olduk.

24 Nisan ile ilgili yaptığı bu açıklama; tarih biliminin alanı yerine siyaseti koyarak; dayanaksız ve küstahça bir zırvadır!
Ülkemizi ve Türk Halkını hedef alan bu açıklama; Anadolu’nun barışçıl ve kardeşçe yaşama iradesini bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti’nde etnik bir çatışmayı hedefleyen bir aciz tavırdır!
Soykırım iddiaları emperyalist lobilerin insanları birbirine düşürmek için kullandığı, emperyalist çıkarlara hizmet eden ve yine sonunda emperyalizme boyun eğmemiş bir halktan intikam almayı hedefleyen rövanşist bir tavırdır!
Türk Halkı’nın tarihinde soykırım yoktur! 
ABD Emperyalizminin yarattığı kan gölü ise dünyanın her tarafında lanet ile anılmakta, bilinmektedir!
Tüm bunların ötesinde;  Rusya-Ukrayna savaşında Karadeniz’e donanma sokmak isteyen ABD’nin uzun süredir aba altından sopa göstermesinin hamlesidir!
Montrö’yü tartışmaya açıp, siyasi malzeme yapanların; bu konuda devlet tavrı gösteremeyip basına demeç vererek süreci atlatma çabası da bu sebeple yetersiz ve anlamsızdır!
Emperyalizme karşıyım deyip emperyalist politikalar doğrultusunda hareket etmekten hiç taviz vermeyen anlayış, bu konuda da maalesef bu güne dek sınıfta kalmıştır! 
Askerimizin başına çuval geçirildiğinde ‘ABD’ye nota verelim’ çağrısına, “Müzik notası mı?” diyen politik tavır bu gün tekrarlanmamalıdır.
Merhum Genel Başkanımız ve Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in ABD Ambargosu karşısında ABD üstlerini 1975’te kapatıp, üstlerdeki ABD bayraklarını indirip Türk Bayrağı çektiği gibi bir yaptırım bu gün de aynen uygulanmalıdır.
Küstah Emperyalizmin anladığı dil budur ve bu küstahlığa böylesi bir cevap vermek zaruridir!"
Saygılarımla…

Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: "Küstah Emperyalizmin "
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli