Panç: “Sağlığın siyaseti olmaz”

Panç: “Sağlığın siyaseti olmaz”

CHP İlçe Başkanaı Dr. Selim Panç, Pandemi mücadele sürecinde bonelerin Belediyeler tarafından dağıtılmasının doğru olacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, “Sağlığın siyaseti olmaz. Söz konusu vatan ve vatandaşsa, siyaseti bir kenara bırakmak gerekiyor” dedi. 


CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, ülke ve bölge gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Maske ve yardımlar konusunda hükümetin anlamsız bir inat sergilediğine dikkat çeken Panç, nüfusun yüzde 65’ine hizmet götüren muhalefet belediyelerinin vatandaşla buluşmasını engellemek için siyasi alınmış karar olduğuna inandığını söyledi. Panç, “Sağlığın siyaseti olmaz. Söz konusu vatan ve vatandaşsa, siyaseti bir kenara bırakmak gerekiyor. Birleştirici bir siyasi anlayış olmalı” dedi.  Maske konusunda yaşanan belirsizliği anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Panç, “Önce PTT dediler olmadı, şimdi eczanelerden dağıtılacak deniyor o da olmuyor yaşayıp görüyoruz. Çözüm basit, maskeleri belediyelere göndersinler. Onlarda muhtarlar aracılığıyla insanlara ulaşmış olurlar. Muhtarlar, her hanede kaç kişi yaşıyor biliyor. İmza karşılığı teslim ederdi. Hem de kimse maske sıkıntısı yaşamazdı” diye konuştu. 

Vatandaşa yapılacak yardımlar konusunda hükümetin belediyelere yönelik engellemeleri kaldırması gerektiğini ifade eden Panç, “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde belediyelerin başlattığı kampanyalara büyük destek vardı. Cumhurbaşkanı ise yardımların devlet tarafından yapılacağını söyleyerek kampanyaları engelledi. Bırakın belediyelerde yapsın. Ancak hükümetin derdi destek değil köstek. Sonuçta olan vatandaşa oluyor. Son günlerde yardım talepleri artarak devam ediyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Sürecin ne kadar devam edeceğini de bilmiyoruz. Hükümetin bir an önce yanlıştan dönerek belediyelerin yardımlarının önünün açılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

CHP olarak, Bandırmalıları maskesiz bırakmamak için evde maske diken kadınları desteklediklerine vurgu yapan Panç, “Aralarında CHP üyesi kadınlarımızın da olduğu Kadın Dayanışma Derneği ile birlikte kadınlarımızın gönüllük esasıyla yıkanabilir kumaştan ürettikleri maskelerin dağıtımına başladık. Maskeler, uygun kumaş olduğu için yıkandıktan sonra tekrar kullanılabiliyor. Her evdeki vatandaşımıza ulaştırmaya çalışacağız. Pazartesi günü de esnafımıza dağıtacağız” dedi.



Anahtar Kelimeler: : “Sağlığın siyaseti olmaz”
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli