Panç,"Su faturası yüzde 324 artı"

Panç,

Baski'nin sınır tanımaz su faturalarına Millet İttifakından sert tepki geldi.

Bir süre önce Bandırma Manşet tarafından "Kendine gel Baski" başlığı ile gündeme taşınan faiş su fiyatları bugün Millet İttifakı CHP ve İyi Parti grupları tarafından baski önünde eylemsel tepkiye dönüştü.

Konu hakkında ayrıntılı bir çalışmanın sonucunu Baski Bandırma işletme müdürlüğü önünde eylemsel tepkiye taşıyan CHP İlçe Başkanaı Dr. Selim Panç, girdi zamnalrı ile yok olmakta olan kırsal üretici su abonelerinin yüksek faiş su faturaları ile dahada bitirildiğini söyledi.

Baski önündeki eylemsel tepkide konuşan CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç; 

"Kırsal mahallelerde ki vatandaşlarımızın, geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta yem, gübre, mazot, tarım ilaçları gibi ana girdilerin fiyatları kat kat artmışken, tarlasını ekemez, hayvanına bakamaz, duruma gelmişken birde Baski'den fahiş su fiyatı artışı  darbesi gelmiştir.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığının başkenti olarak gurur duyduğumuz Balıkesir çiftçisini bitiriyor, Baski tarıma ve hayvancılığa son darbeyi vuruyor.
Partimizin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde suya zam yaptığını söylemlerine; Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve bazı yetkililer karşı çıktı.

Vatandaşlarımızla adeta dalga geçer gibi yapılan uygulama zam değil, kademe miktarlarında indirim yapıldı dediler. Gerçek şu ki, Bandırma’nın da içinde olduğu bölgede su faturaları yüzde 324 arttı.
Balıkesir yeni uygulama kapsamında iki ayrı bölge olarak gözüküyor. Belirlenmiş olan bu iki bölge için konut, bahçe ve ağır abonelikleri olmak üzere 3 farklı abonelik tarifesi yer alıyor.
Büyükşehir Belediyesinin reddettiği zammın sonrasında aralarında Bandırma’nın da olduğu 1. Bölgedeki kırsal konutların su faturası yüzde 324 artmıştır. İkinci bölgede yüzde 318’a varan zamlar yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerinin “zam yapmadık” dediği rakamlar yalın olarak bu rakamlardır.
Kırsal konut için 0,92 seviyesinde olan tarife 10,98’e çıkartılarak yaklaşık 11 kat arttırılırken “Zam yapmadık” demek  vatandaşı  hiçe saymak değil midir?
Zamlar ile ilgili olarak kırsal mahalle muhtarlarımızla görüşme yapmamızdan bir gün sonra ise İktidar Partisi  ilçe başkanı, BASKİ yöneticisi ile birlikte muhtarlarla toplantı yaparak bilgilendirme yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim beceriksizliğinin geldiği hal o kadar kaygı verici  boyuta ulaştı ki, Büyükşehir Belediyesi adına bir ilçe başkanı toplantıda muhtarları bilgilendirir, kurum adına konuşur hale geldi. 
Su meselesinin de biz konuya el atınca apar topar gündeme gelip çözülmeye çalışması da hayırlı bir sonuçtur. 
   Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’a sesleniyoruz,  çiftçimizin idam fermanı olan  bu karardan derhal   vazgeçiniz. Sayın Başkan size vatandaştan  gelen su faturası örneği veriyorum.Son ödeme tarihi 16.08.2021 /Tutar 16.289 TL .Bunu vatandaş nasıl ödesin? Bunun gibi  Balıkesirin  kırsalında binlerce örneği var..
Biz,  Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. AKP yöneticileri ve Belediyeleri bizi izlemeye devam etsinler.
Gitmelerine sayılı gün kala vatandaşa daha fazla zulmetmeye hakları yok!"



Anahtar Kelimeler: " faturası yüzde "
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli