Panç'tan Kurultay değerlendirmesi

Panç

CHP Bandırma önceki dönem Meclis üyesi, ilçe Başkanı ve Milletvekili adayı Dr. Selim Panç, 4-5 Kasım CHP kurultayı ardından yazılı bir açıklama yaparak kurultay değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyu'nun bildiği ve yakından takip ettiği üzere; 4-5 Kasım günleri Ankara'da gerçekleştirdiğimiz 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nı tamamladık. Sokağın iradesi delegelerimizin de tercihine yansıdı ve sandıktan değişim iradesi  çıktı.
Demokrasi yarışı şeklinde geçen Kongre-Kurultay sürecimizde üyelerimiz ve delegelerimizin olgunluğu ve rekabetin rekabetten öteye gitmemesi, salondan herkesin omuz omuza çıkması ülkemizin siyaset arenasında ihtiyacı olduğu bir anlayıştı. Bunu da kendi içerisinde başaran bir parti olmak biz Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışırdı.
Öncelikle yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı'nda onunla ve yenilenen kadrolarla yol yürüyecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yoksullaşmanın, adaletsizliğin, kamuculuktan uzaklaşmanın, anti demokratik yöntemlerin ve otoriteleşmenin karşısında daha dik ve dinamik duracağımız; parti içinde de aşağıdan yukarı yapılanmanın; yani il- ilçe örgütlerinin doğrudan Genel Merkez Yönetimine katılacağı bir sürecin başladığı bir dönem başlamış olacak.
Mustafa Kemal Atatürk'ün "İki büyük eserimden birisi" dediği asırlık çınarımız, baba ocağımız, kimliğimiz olan partimizin bu yeni döneminde kendi yerelimizden, bölgemizden en aktif ve doğrudan katkıyı Genel Merkezimize vereceğiz.
Özgür Özel'in Genel Başkanlığı'nda daha çok sokak, daha çok mahalle, daha çok emek ve daha aktif bir mücadele hattı inşa edecek ve partimizi Cumhuriyet'in kimsesizlerin kimsesi olma misyonuyla bir mücadele edeceğiz.
Daha çok çalışacak, hepimiz çalışacak; hakça bölüşmenin yollarını, omuz omuza olmanın tadını ve yeni yollarla sokaklarla adımlarımızın tanışmasının heyecanını yaşayacağız! Değişim diyorsak kendi içimizde attığımız bu adımla ülkeyi saracak; yolun sonunda 22 yıllık bu otoriterleşmenin ve saltanatın  karşısında da kazanacak; değiştireceğiz!
Öte yandan da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı dönemi boyunca gerek düzgün kişiliği gerekse üslubuyla bu onurlu vazifeyi sürdüren sn Kemal Kılıçdaroğlu'na da saygılarımızı sunuyoruz. Özellikle Adalet Yürüyüşü ile açtığı yolla kendisini her saygı ve şükranla anacağız ve tecrübelerinden faydalanacağız
Yolumuz açık olsun!
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!
Dr. Selim Panç/28.Dönem Milletvekili Adayı



Anahtar Kelimeler: ' Kurultay değerlendirmesi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı