Pandemi, gündeminde Engelliler günü

Pandemi, gündeminde Engelliler günü

Pandemi süreci, 3 Aralık Engelliler günü kutlamasına da damgasını vurdu

1992 yılında Birleşmiş Milletler; Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile 3 Aralığı Dünya Engelliler Günü olarak kabul etti.

 Dünya Engelliler gününün kabul ederken, “Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı” arttırmayı amaçlamaktaydı.

Yıl içinde başlayan Koronavirüs vakası, zaman içinde gelişen önlem paketleri çerçevesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günüde pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı ve minumum katılımla gerçekleşti.

Sosyal Hizmetler ilçe Müdürlüğü bünyesinde, Bandırma'da faaliyette bulunan Engelli dernekleri, Eğitim kurumları, Siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hazır bulunduğu törende öncelikle anıt'a çelenkler sunuldu, ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal marşımız söylendi.

Böylece noktalanan 3 Aralık Dünya Egelliler gününde, düşüncelerini paylaşan Bandırma Engelliler ve Engelli aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, yaşam ritminde sıkıntılarını ve beklentilerini anlatmaya çalıştıkları yıllarca başarılı olamadıklarını, yaşanan Koronavirüs olumsuzluğu ile bugün tüm dünyanın evlerine kapanarak dolaylı anlamda engelli olduklarını vurguluyarak "Bizim anlatmak isteyip, başarılı olamdığımız konuda PANDEMİ süreci insanları evlerine kapatarak bizim yaşadığımız sıkıntıların yaşanmasına neden oldu." dedi.

Bandırma Cumhuriyet alanındaki tören çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ardından sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Pandemi gündeminde Engelliler
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı