Pandemi'de, güvenli mağazaların önemi arttı.

Pandemi

VAKA sayısı %100'e yaklaştı, önlemler sıklaştı. Güvenli alışveriş merkezleri revaçta

365 gün'ü devriyesine yaklaşılan Covid-19, Pandemi sürecinde vakaların azalması, yasakların kalkması noktasındaki beklentiler, VAKA sayısında artış gösteren kentler için şimdilik bilinmezliğini korudu.

Korona'nın bir yılı devriyesi ardından VAKA nispeti düşük olan kentler, yavaş yavaş işyerlerinin açılması, serbest dolaşım noktasında hazırlıklar yapılırken birçok ilin yanında Balıkesir'in de VAKA orası %82 den, %92 lere tırmandı.

Balıkesir'deki VAKA sayısının artış göstermesine gerekçe gösterilen ilçelerin başında yer alan Bandırma'yı ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, Bandırma'ya özgü yeni önlem ve uygulamaların devreye girmesi talimatında bulundu.

COVİT-19 gündeminde alınan yeni önlemler doğrultusunda Hijyen, Maske, Mesafe kurallarının uygulanması noktasında denetleme ve kontrollerin en üst düzeyde hayata geçirilmesi için seferber olan kollu kuvvetler, aralıksız mesailerini gece gündüz sürdürürken, bu anlamda alınan ihbarlar da en kısa sürede müdahale edilerek önlem alınıyor.

Bandırma'da öncelikle haftanın 3 gününe indirilen ve sadece kapalı pazar yerinde yapılan pazarların yanı sıra ulaşım ve taşımacılıkta denetimler arttırıldı.

Oteller, mutfaklarını kapattı, çay ocaklarında meydana gelen beklemeler sıkı denetime tabi oldu. Özellikle her cadde üzerinde üç beş tane şubesi bulunan marketler, müşteri kabulünde göstermedikleri hassasiyet sıkı denetime alındı.

En çok şikayet konusu olan sokak ve cadde marketleri, kurumsal kimliklerini ön koşul göstermelerine rağmen, kapı girişlerinde müşteri karşılayıp, ısı ve Covit-19 kontrolü yapılmaması sadece denetim anlamında değil, müşteri güveni anlamında da büyük kayba oğradıkları görüldü.

Toplu alışveriş kuruluşları içinde ilkgünden itibaren özel görevliler bazında sıkı bir denetime tabi olan Liman AVM, başta müşterileri olmak üzere, denetim ve inceleme ekipleri tarafından da örnek gösterilmeye devam ediliyor.

Liman AVM, yazılı uyarıların yanı sıra kurumsal kimliğe yakışır bir disiplin örneği gösterilerek, hijyen, mesafe maske, COVID-19 ısı denetimi ve HES kodu tespiti ile toplum katında büyük bir özgüven duyulmasına neden oluyor.

Liman AVM işletme müdürü Erim Bilgen, "Kurumsal anlamda hassasiyetimiz en üst noktada sürmektedir, gerek giriş noktalarındaki disiplinimiz, gerekse AVM içindeki işletmeler, çalışanlar, ortak kullanım alanlarının dezenfektanı aralıksız olarak sürmektedir. 

Kurumsal kimlik anlamında örnek olmak gibi bir zorunluluğumuzun yanı sıra AVM'de alış verişi tercih eden müşterilerimizin memnuniyeti ve güvenliği de bizim sorumluluğumuzdadır. Uygulamamız bazı kimselere abartılı gelebiliyor, bazı kimseleri içeri almıyoruz.. Tüm bu önlemler AVM içinde pandemi sürecine uygun, COVİT-19 kuralları kapsamında yapılmaktadır." dedi.

Liman AVM işletme müdürü Erim Bilgen, aldıkları önlemlerin kendileri, işletme çevreleri ve AVM müşterileri için ne kadar önemli olduğunun bilinci içinde sürdürdükleri kontrollerde bugüne dek sayısız COVİT-19 Pozitif vakalı kimseleri, ilgili kurumlar vasıtası ile karantina altına alınmalarını sağladıklarını kaydetti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false