“Park’a değil, Meydana Süleyman!...”

“Park’a değil, Meydana Süleyman!...”

Avşa’da yavaş, yavaş izler siliyor, önce arıtma, şimdi Atatürk büst…

Marmara Adalar belediye başkanı Süleyman Aksoy hakkındaki feto bağlantıları söylentilerinin üzerine sünger çekme eylemini, kendisinden önce yapılan hizmetlerin izlerini silerek ilerliyor.

Seçmenler, uygulamaları nedeniyle “Muhteşem Süleyman!...”  benzetmesinde bulundukları Marmara Adalar belediye başkanı Süleyman Aksoy özellikle tatil ve turizm’de cazibe merkezi Avşa üzeribdeki uygulamaları ada halkını isyan ettirdi.

Avşa’nın kurucu başkanı  deniz suyunu şebeke suyuna dönüştürerek Ada’nın susuzluk noktasında makuz tarihine son veren  Cevdet Çağlar’ın ismini bu kutsal işletmenin kapısından kopartan Süleyman Aksoy, şimdide beldenin iskele meydanında dikili olan özürlük figürlü Atatürk büstünü söktü.

Bu anlamdaki değişikliği sadece alan üzerinde değil, büst üzerinde de gerçekleştireceğini açıklayan Aksoy’un yeni silme uygulamalarının ne olacağı merak ediliyor.

Bilindiği gibi Saraylar beldesinde  bulunan malikanesinin tretuvarında bulunan Çınar ağacının bahçeye yaprak döktüğü gerekçesi ile kestirten Başkan Süleyman Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti milli misaki hudutları içinde dikileceği ilk ve altarnetifsiz yerlerin 1 numaralı alanlar olduğu Cumhuriyetimizin kurucusu, Ebedi Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük anısı figürlü büst’ü  Avşa’nın bir numaralı meydanı, İskele Meydanından söküldü.

2 gün süren büst sökme çalışması tamamlanırken, yeni büst’ün Hüseyin Basmacı parkı içine dikileceği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: “’ değil Meydana Süleyman!...”
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli