"Paşa" Halil Karadağlı vefat etti.

"Paşa" Halil Karadağlı, Pazarcı esnafları ve futbol dünyasının marka isimlerindendi

Bandırma'nın yetiştirdiği önemli isimlerden “Paşa” Halil Karadağlı (78) vefat etti.

Halil Karadağlı geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı Bandırma Eğitim ve araştırma hastanesinde 29 Ekim Pazar saat 04.00 sularında hakkın rahmetine kavuştu.

Evli ve 2 çocuk babası olan “Paşa” Halil Karadağlı, Bandırma Çınarlı mahallesi yerli ailelerinden olup, gençlik yıllarında Çelikspor'da başlayan futbol yaşamını 1965 te profesyonel olan Bandırmaspor'a sürdürmesi ile tanınıyordu.

Klas futbolu ile Cinçukurunda tribünleri ayağa kaldıran Halil Karadağlı için “Kralsın sen, PAŞA” diye tezahüratta bulunan dönemin tribün lideri, Halil Karadağlı'nın Bandırma'daki futbol efsaneleşmesinde isminin önüne “Paşa” lakabının yerleşmesine neden olmuştu.

Birçok dostu ona ismi ile değil “Paşa” olarak hitap etmesi sadece futbol yaşamı ile sınırlı kalmadı. Paşa yıllarca doğup büyüdüğü Bandırma'da yaşamını pazarcı esnafı olarak geçirdi. Bu anlamdaki öngörüsü onu 1996-1999, 2002-2005 ve 2006-2009 yıllarında mensubu olduğu Bandırma sebze, meyve ve balıkçılar esnaf odası başkanlığına taşıdı.

Paşa Halil Karadağlı'nın cenazesi 30 Ekim 2023 Pazartesi bugün ikindi namazına müteakiben ikamet ettiği Hacıyusuf Mahallesi Valide Camiinde, İkindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı ardından şehir kabristanlığındaki ebedi istirehatgahına defnedilecek.



Anahtar Kelimeler: "" Halil Karadağlı vefat .
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı