Paşaliman AKP`nin kulaklarını çınlattı

Paşaliman AKP`nin kulaklarını çınlattı

``Paşaliman Adası Marmara`ya bağladığı gün, kayıtlarımızı İstanbul ve Erdek`e taşırız.``








``Paşaliman Adamız Erdek`ten koparılıp Marmara`ya bağladığı günün ertesinde, kayıtlarımızı İstanbul ve Erdek`e taşırız.``


Ekim 2013`de Büyükşehir Statüsüne dönüşeceği kesinleşen Balıkesir`de, bu yeni statüyle birlikte Marmara Adasına bağlanacağı ileri sürülen Paşaliman Adasında bulunan Tuzla, Poyrazlı, Harmanlı, Paşalimanı ve Balıklı Köylerinin muhtarları ayağa kalktı.

Balıkesir`in Büyükşehir statüsüne alınmasını takiben, Paşaliman Adasının Marmara Adasına bağlanacağı endişesini yaşayan Paşaliman Adasındaki 5 köyün Muhtarı gazetemizi ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, AKP Balıkesir Milletvekillerinin taleplerini duymazdan geldiklerini bildiren muhtarlar, haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceklerini söyleyip, kendilerini dinlemekten öte bir girişimde bulunmayan AKP Balıkesir Milletvekillerini Başbakan`a şikayet etmeye kararlı olduklarını dile getirdiler.

Büyükşehir statüsünün kendilerine ne getireceği konusunda AKP Balıkesir Milletvekillerinin kendilerini tam olarak bilgilendirmediğinden şikayet eden muhtarlar, dedelerinin bin bir zorlukla 1950 yılında Erdek`e bağlanmasını sağladıkları Paşaliman Adası`nın 62 yıl sonra yeniden Marmara Adasına bağlanma kararı çıkmasının ardından, adada yaşayan vatandaşların ikametgahlarını İstanbul ve Erdek`e taşımaya kararlı olduklarını ifade ettiler.

Paşaliman Adasında bulunan beş köyde kış aylarında 1000`e yakın vatandaşın kayıtlı olduğunu hatırlatan muhtarlar, kayıtların taşınma işleminin başlamasıyla adada 5, 10 kişinin kalacağını ileri sürdüler.

2014 yılında Balıkesir`in Büyükşehir olması durumunda Marmara İlçesine bağlanacağı ileri sürülen Erdek`e bağlı Paşaliman Adasında bulunan, Paşalimanı, Tuzla, Harmanlı, Poyrazlı ve Balıklı Köyü muhtarlarının Marmara`ya bağlanmamak için düzenledikleri toplu imza kampanyasında toplanan imzaların İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere Balıkesir Valiliğine geçtiğimiz aylarda teslim edildiğini hatırlatan muhtarlar, aradan geçen süre içinde kendilerine menfi veya müsbet bir cevap gelmediğinden yakınıp, bu arada toplu imza dosyasının teslim edildiği Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ında Batman`a atandığını belirttiler.

Toplanan imzaların yetkililere teslim edilmesinden sonra, Paşaliman Adasının geleceği hakkında kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen 5 köyün muhtarı, dedelerinin sayesinde 63 yıl önce kazandıkları haklarının ellerinden alınmaması için önce Balıkesir ardından Ankara`ya çıkarma yapacaklarında ısrarlı olduklarına dikkat çektiler.


Paşaliman Adasında yaşayan tüm halkın Erdek İlçesine bağlı olmaktan son derece mutlu olduğuna değinen muhtarlar, "Bizler Marmara İlçesine bağlanmak istemiyoruz. Bu kapsamda 5 köy muhtarlığının birlikteliğiyle geçtiğimiz aylarda topladığımız imzaları İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere Balıkesir Valiliğine teslim ettik. Ancak, bizlere lehte veya aleyhte hiçbir cevap verilmedi. Geleceğimiz hakkında bilgi sahibi değiliz. Bizim Marmara ilçesiyle hiçbir ekonomik ve sosyal bağımız yok. Akrabalarımızın hepsi Erdek`tedir. Ada halkı olarak haklarımızın elimizden alınmaması için yasal çerçevede gereken her türlü tepkiyi yapmaktan çekinmeyeceğiz. Bizler Erdek`ten memnunuz. Yetkililer kendilerinin değil, bizim sesimize kulak versin." dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı