Paşalimanı hizmet bekliyor

Paşalimanı hizmet bekliyor

Paşalimanı hizmet beklentisinin ötelenmesini istemiyor

Erdek´e bağlı Paşalimanı adası beş yerleşim alanı adına hizmet beklentileri olduğunu açıklayan Muhtar Deniz Kıran, kış gelmeden acil beklentilerinin giderilmesi için bir dizi temaslarda bulundu.

/resimler/2019-9/30/2356430682383.jpg

Paşalimanında bulunan Kumla, Balıklı, Harmanlı, Poyrazlı Mahallelerinde yaşanan yol ve ulaşım sorununun bir an önce çözümlenmesi için AK Parti Erdek Meclis üyesi Orhan Narin ile görüşen Muhtar Deniz Kıran, Paşalimanından Avşa ve Marmara´ya geçirilen Telekom hattı nedeni ile yolların kazıldığını, bu olumsuzluğun birçok kazaya neden olduğunu belirterek ortak beklentileri içinde yol, ulaşım ve sağlık beklentilerinin aciliyetini dile getirdi.

Muhtar Deniz Kıran, Paşalimanında bulunan sağlık ocağının yetersiz kalması nedeni ile acil durumlarda Erdek´e ulaşmak durumunda kalan hastaları önce Balıklı´ya buradan Erdek´e ulaşmasının hayati önem arzettiğini, 5 mahallenin tümünde palamar bağlama iskelesi bulunmasına karşın, deniz ambulansının sadece Balıklı iskelesine gelmesinin sıkıntı yarattığını söyledi.

Mahalle içi yollarda meydana gelen çökmeler nedeni ile ilk yağmurlarla çamur deryasına dönen sokakların yaz gelene kadar, çamurdan kurtulmadığını, gerekli direnaj dolgusu ve yağmur kanalı ile yağmur sularının denize ulaşmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Paşalimanı Muhtarı Deniz Kıran en önemli sıkıntılarının ise Narlı-Tuzla arasından ring seferi yapan teknelerin Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından tarifeli sefer ile devreye alınması gerektiğini vurgulayarak, bu teknelerin seferden kaldırılması ile Ada´nın ulaşım bağlantısının koptuğunu söyledi.

Belediye Meclis üyesi Orhan Narin, Paşalimanı ve diğer kırsal mahallelerin sıkıntılarını yakından takip ettiklerini, çözüm noktasında bir dizi çalışmaların olduğunu vurgulayarak, ilçe Başkanlığının  4 Ekim Cuma günü gerçekleştireceği Paşalimanı inceleme gezisinde sorun ve beklentileri yerinde tespit edeceğini açıkladı.

/resimler/2019-10/1/0014496328580.jpg



Anahtar Kelimeler: Paşalimanı hizmet bekliyor
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu