Paşalimanı, Allah'a emanet...

Paşalimanı, Allah

Bir biri ardına çıkan yangınlar, büyük bir şans eseri ucuz atlatılıyor.

İçinde beş mahalleyi barındıran Erdek'e bağlı Paşalimanı adasında geçtiğimiz yaz sezonunda bir birini takip eden 3 yangın'a bir yenisi eklendi.

Paşalimanı adası, Paşalimanı mahellesi sırtlarında bugün öğle saatlerinde çıkan geren arazi yangını, Poyrazlı mahalesini teget geçerek ada'nın Narlı'ya bakan yüzünden denize kadar uzandı.

İtfaiye teşkilatı olmadığı, veya söndürme ekiplerinin Adaya ulaşma olanağı bulunmadığı için Sağlıklı söndürme çalışması yapılamayan Paşalimanı'nda geçtiğimiz yaz sezonunda bazı konut ve müştemilatı yanmış Erdek İtfaiyesinin müdahale ettiği bu yangından dönüşte ise Tuzla'da baş gösteren arazi ve zeytinlik yangını için, mürettebatı taşıyan gemi, rota değiştirerek tekrar Balıklı'ya dönüp itfaiye mürettabatının Tuzla yangına müdahale etmesini sağlamıştı.

Bu yangında 200 ün üzerinde Zeytin ve çeşitli bahçe bitkileri yanarak büyük zarara neden olmuştu. Tuzla yangını ardından bukez Harmanlı'da mahalle için mezarlık'da bulunan elektrik direğinin ark yapması üzerine çıkan yangın yine zarara neden olmuştu.

Harmanlı yangınıda vatandaşların üstün gayret ve çabası ile sündürülen Paşalimanında son yerleşim yeri Poyrazlı'da bugün alevlerden nasibini aldı.  Paşalimanı sırtlarından başlayıp, Poyrazlı'yı teget geçerek ada'nın Narlı yüzüne sarkan alevler önüne ne geldi ise yaktı. Yaklaşık 70 hektar alanın yandığı bugünkü yangında söndürme çalışmalarına ada da görev yapan Jandarma takımı yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Ada yangınını söndürme çalışmalarına katılan Muhtarlar, Havanın Poyraz olması halinde, Poyrazlı'nın yanarak harita'dan silinebileceği tezini öne sürerken, ortak kanının çözüm olarak birkez daha Ada'da yangın müfrezesinin kurulması oldu.



Anahtar Kelimeler: Paşalimanı Allah' emanet...
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı