Paşalimanında itfaiye eksikliği

Paşalimanında itfaiye eksikliği

Adada çıkan arazi yangınında ağaç ve balyalar yandı. Ateşi evlere sirayet etmesi son anda önlendi.

Erdek Paşalimanı adası meydana gelen arazi yangınında saman balyaları ile bir bölüm ağaç yandı.

Paşalimanındaki arazi yangını evlere sıçraması son anda önlendi.

Paşalimanı Mahallesi Harman tarla mevkiinde çalışan saman makinesini bıçaklarının taşlara çarpması sonucu çıkan yangın Bandırma kent estetiği aracı Bandırma guruplar amirliği 2 personeli, Erdek Belediyesi tankeri 2 personel ve Erdek 1 ilk müdahale aracı, 1 hızlı müdahale aracı 5 personel ile etkisiz hale getirildi.

Paşalimanı adası dutluk mevkiinde meydana gelen anız yangını ekipler tarafından tamamen söndürülürken özellikle yaz aylarından olası yangınlar için Ada’da itfaiye ekibi bulunması gereğini gündeme getirdi.

Paşalimanı adasındaki arazi yangınının evlere sirayet etmesine ramak kala önü alınması ardından Balya bağlı 60 dönüm anız 180 dolayında saman balyası, 15 adet meyve ağacı ve 40 adet zeytin ağacı yandı.

Rüzgarla birlikte büyüyen yangın için söndürücü Halikopter istendi ancak, telefon trafiği ve prosedür gereği Halikopter’in Adaya yetişmesi ancak yangının kontrol altına alınması sonrası mümkün oldu.

Aynı zamanda Bandırma Doğa Mahallesinde Turgut Pınar’a ait küçükbaş hayvan çiftliğinde meydana gelen yangında 20 kuzu, 3000 civarı ot, saman ve fiğ balyaların depolandığı samanlık yandı.

Bandırma Grup Amirliği ve Aksakal müfreze ekiplerimizce müdahale edilen Doğa’daki yangında sonunda 20 kuzu, 3000 civarı balya ve balyaların depolandığı samanlık yandı.



Anahtar Kelimeler: Paşalimanında itfaiye eksikliği
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli