Paşalimanında konut yangını

Paşalimanında konut yangını

Erdek'e bağlı Paşalimanı adası, Paşalimanı mahallesinde meydana gelen yangında 3 ev, 1 samanlık yandı

Erdek Paşalimanı adası, Paşalimanı mahallesinde bugün saat 11.00 sularında meydana gelen konut yangınında 3 evin çatısı ile içinde 3-4 ton arpa, bin balya'nın bulunduğu samanlık yandı.

Osman Akagündüz'e ait olup, değişik kişilere kiralandığı öğrenilen konutlarda çatı mebran çalışması nedeni ile çıktığı sanılan yangın'da 3 evin çatısı tamamen yanarken, İçinde 3-4 ton arpa, yem kattkı madeleri vs. ve bin dolayında ot balyasının bulunduğu samanlık tamamen yandı.

PAŞALİMANINA GÖNÜLLÜ MÜFREZE GEREKLİ 

Yaşamsal anlamda bir çok olumsuzlukları kendilerine yaşam biçimi olarak özdeştirip, ortak beklentilerin çözümü noktasında birlikte hareket etmenin zorunluluk arzettiği Paşalimanı adasındaki konut ve samanlık yangını birkez daha adadaki olmazsa, olmazların sorusuna yanıt oldu.

Geçmişte Büyükşehir tarafından köylere bırakılan arasözlerin gerek ekonomik ömürleri, gerek işlevselliği, gerekse bu arasözleri işlevsel kılacak motor gücü olmaması, bugünkü yangın mücadelesinde birkez daha anlaşıldı.

Paşalimanı sakinleri, ince hortumlarla katıldıkları sürdürme çalışmaları, Erdek itfaiye amirliğinden talep edilen itfaiye desteği sonrası, ilk gemi Erdek-Paşalimanı ulaşını sonrası soğutma çalışması ile sürüyor.

Paşalimanı adasında bulunan 5 yerleşim yeri muhtarları birçok noktada olduğu gibi yangın ve diğer afetlere karşı bilinçlendirilmiş fahri müfreze kurulması taleplerini bir kez daha yenilediler.



Anahtar Kelimeler: Paşalimanında konut yangını
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli