Paşalimanı'nda şansız gün

Paşalimanı

Sabah Paşalimanında yaşanan yangın, öğleden sonra Tuzla'da yaşandı.

Yaşamsal maduriyetlerin adresi Paşalimanı adası, Paşalimanı mahallesinde meydana gelen konut ve samanlık yangınında 3 ev çatısı ile bir samanlık yanarken, öğleden sonra bir yangın haberide Tuzla'dan geldi.

Paşalimanında vatandaşların çabası ile söndürülen ve Erdek'ten ro-ro ile geçen itfaiye tarafından soğutma çalışmaları tamamlanan yangın dönüşü itfaiye ekiplerini başka bir yangın ihbarı şaşkına döndürdü.

Paşalinanındaki yangın sonrası Erdek-Adalar arası sefer yapan Kooperatif ro-ro gemisi ile Erdek'e dönmek üzere olan İtfaiye ekibi, Balıklı açıklarında aldığı Tuzla yangını ihbarı ile ro-ro rota değiştirerek yeniden Balıklı'ya yöneldi.

Balıklı limanında iskeleye inen ve seri bir şekilde Tuzla'ya ulaşan Erdek itfaiyesi Tuzla sırtlarında başlayıp, zeytinlik alanı etkisine alan alevlerin hızla Kadınlar plajına ulaştığı bölgede sönderme çalışmalarına başladı.

Tuzla'da yaklaşık 200 dekar alanı etkisi altına alıp, 100 dolayında zeytin ağacının zarar gördüğü yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.



Tülay sezer
16.08.2020 21:45:39
30 yıldır paşalimanı adası yazlıkçıyım...ileri gideceğine geri kalmışlığı burada görebilirsiniz, okul yok,sağlık ocağı yok,itfaiye yok,ambulans yok. 5 köyü var ama taşımacılık yani arabalı vapur birtek balıklıdan kalkar...eğer çok araç varsa arabalı vapura binemezsin ertesi güne kalırsın ...yolları yok,olan yerlerde aracınla çukurlar üzerinden cambazlık yaparsın,balıkesir belbelediyesinden köy kahvesine gelip bize oy verin yolunuzu yapalım demişler...yemek yemek için bir lokantası bile yoktur..21 yüzyılda unutulmuş bir ada.tüm riskleri ile bulunmaktan mutlu olduğum tek yer.

Anahtar Kelimeler: Paşalimanı' şansız
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli