Paşalimanı'nda yüzler güldü

Paşalimanı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın spontane gelişen Paşalimanı adası ziyareti, Hem büyükşehir ekibini, hem de Paşalimanı sakinlerini mutlu etti.

Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'yı onurlandırılışının 95. yıl programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, akabinde Bandırma AK Parti ilçe teşkilatı ile yapacağı programı iptal ederek Erdek'e geçti.

Erdek'te ilçe kaymakamlığına geçen Başkan Yılmaz, burada bir süre görüştükten sonra Sahil Güvenlik gemisi ile Paşalimanı adasına geçti.

Beraberinde Erdek ilçe Başkanı Kudret Yangal, Güney Marara koordinatörü İbrahim Koman ile Paşalimanı mahallesinde kendilerini karşılayan 5 mahalle muhtarı ile bir süre durum değerlendirmesinde bulunan Başkan Yücel Yılmaz daha sonra temşn edilen ada servis minübüsü ile önce Harmanlı'ya, ardından Balıklı ve Tuzla'ya, Tuzla'dan Poyrazlı'ya geçerek kendisine yöneltilen talep ve beklentileri yerinde görme olanağı buldu.

Paşalimanı adası muhtarları öncelikle Tuzla-Narlı arasında adanın hareket performansına canlılık katacak mini ro-ro seferlerinin önünün açılması ve seferlerin başlatılmasına ilişkin talep, Tuzla iskelesinin gerekli bakım onarım ve rampa düzenlemesi ile mümkün olacağı, bu anlamda iki ayrı proje için 1 milyon veya 300 bin lira gibi bir ödeneğe ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Başkan Yücel Yılmaz, Narlı- Tuzla hattının açılabilmesi için gerekli olan rampa çalışması için ilgili birim amirlerine gerekenin yapılması talimatını verdi.

Paşalimanı adasının 2. beklentisi mahalleler arası 16 km lik yolun asfalt yapılması oldu. Başkan Yücel Yılmaz, 16. km lik yolun zaman, zemin ve maliyet açısından mümkün olmayacağını, ancak yıllara bölünerek her yıl 3km dolayında bir çalışma ile 5 yılda adanın tamamının asfaltlanmasının mümkün olacağını ifade etti.

Paşalimanı sakinlerinin 3 olarak gündemlerine aldıkları yaz yangınlarına karşı 4 aylık geçici itfaiye müfrezesi konulması oldu. Başkan Yılmaz, bu talebe de olumlu yanıt verdi ve 2021 yazında bi,r itfaiye ve müfrezesinin adaya kaydırılacağı sözünü verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın günün ikinci yarısında spontane programına dahil ettiği Erdek Paşalimanı adası ziyareti hem Başkanı, hemde ada sakinlerini mutlu etti.



Anahtar Kelimeler: Paşalimanı' yüzler güldü
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu