Pazarcı KOR-ONA'yı fırsata çevirdi

Pazarcı KOR-ONA

Korana kapsamında poşete giren pazar malı, evde kahrediyor.

Koronavirüs kapsamında alınan önlemlerin ardı arkası kesilmiyor, Evet toplum sağlığı adına yapılan bu önlemler vatandaşlar tarafından saygı ve sükunet içinde izlenip, uygulamalara harfiyen riayet edilirken, gıda ve temizlik noktasında bir birini takip eden fiyat artışlarını takip etmek ise artık mümkün değil.

Özellikle pazarlarda tezgah ürünlerinin elle seçilmesini ortadan kaldıran uygulama, vatandaşın poşete giren ürünle aldatılmasına neden oldu.

Mübarek Ramazan gününde olayı fırsata çeviren "CİNGÖZ" pazarcı çöpe koyacağı ürünü poşete koymayı ahlakına sığdırdı.

Özellikle yaş sebze meyvedeki fiyat artışını göz önünde bulundurarak gramaj-cüzdan arasında tercih yapan vatandaşlar dünkü pazardan 7 tl vererek görmeden, ellemeden poşet içinde aldıkları domatesleri eve geldiğine yukarıdaki fotografta olduğu gibi gördüler.

Birçok vatandaşın aynı tezgah oyununa geldiği, "KOR-ONA"  krizini fırsata çevirerek, yüksek fiyatla fiyatlandırdığı Domates poşetine çürük domatesleri doldurmayı vicdan ve insanlığına sığdıran pazarcıları allaha havale ediyor. Bu tip yolsuzluklara baş vuranların ilgili esnaf odası kuruluşları tarafından, poşetteki domatesler gibi ayıklatıp içlerinden atmalarını istiyoruz.

Tabi bir uyarıda bu konunun denetim görevini sürdüren Zabıtaya olacak. Belediye zabıtaları pazarcı esnafından işgaliye makbuzu kesip, pazar denetimini tezgah ölçüsü, esnaf ve vatandaşta maske bulunup bulunulmadığını aşıp sabah erken geleceği pazarda, poşet-terörünü gözlemleyip vatandaşı bu hileli ticaretten kurtarmaktır. 



Anahtar Kelimeler: Pazarcı -' fırsata çevirdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli