Pazarcılarla sıcak toplantı

Pazarcılarla sıcak toplantı

Başkan Mirza, ‘'Amacımız üzüm yemek olsun''


1- PAZARCI esnafı Belediyede
Pazarcı toplantısı 2
Pazarcı esnafı toplantısı 3 

Bandırma Belediyesi yeni Pazar yeri projesinin hayata geçirilmesi, Cumartesi pazarı esnafının geçici olarak Günaydın mahallesindeki eski yerine alınması noktasında yaşanan sorunlar ve beklentilerin çözümü noktasında pazarcı esnafı ile bir araya gelindi.

Bandırma Belediye Meclisi salonunda Başkan Dursun Mirza, Başkan Yardımcısı İsmail Aya, Meclis üyeleri Şerafettin Engüdar, Cemal Adıgüzel, Erhan Elmastaş, Sami Türkmen ve daire müdürlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 250 pazarcı esnafı katıldı.

Geçici pazar yerinde anlaşmazlık yaşandı.

Çoğunluğu pazarcı esnafının oluşturduğu toplantıda, Esnaf Günaydın mahallesindeki geçici pazar yerinin konum ve içerik olarak işlevsel olmadığını, bu sokaklarda faaliyet gösteren esnaf ve ailelerle yaşanan problemin zaman zaman uzlaşmaz bir duruma dönüşerek, telafisi mümkün olmayan olaylara zemin hazırladığı, Ayrıca bu sokaklara mal bırakmak için kamyonla girilip çıkılmasının büyük sorun yarattığı iface edildi.

Başkan Dursun Mirza, geçici pazar yeri için uzun zamandır plan yapıldığını bu düşüncenin esnaf odaları ile ortak karar sonucu alındığını vurgulayarak, konuya tek taraflı bakılmaması gerektiğini söyledi.

Mirza, Bir tarafta o mahallenin esnafı, bir tarafta pazarcı esnafı, bir tarafta da Bandırma halkının ortak paydası düşünülerek alınan ortak bir kararla bugüne gelindiğini ``Biz itemirük!...`` demekle çözüm üretilemeyeceğini söyledi.

Pazarcı esnafının ısrarla fatih caddesi veya kurtuluş caddelerinde tezgah açmak istemelerine ise `` Böyle olursa, Cumhuriyet meydanına talip olunacak, bu tespitler yapılırken Emniyettende görüş alınıyor, Emniyet Fatih ve Kurtuluş`un geçici pazar yeri noktasında oluru yok`` dedi.

Kendilerinin geçmişten günümüze gelinen noktada ortak akılla bugünlere gelindiğini, söz verdikleri projelerin, hayata geçirilmesi noktasında ısrarlı ve kararlı olduklarını söyleyen Mirza, yeni pazar yeri için kendilerinden 18 ayılık süre istendiğini, ancak 12 ay gibi bir zamanda tamamlanacağına inandığını söyledi.

Mirza bu süre içinde ise Günaydın mahallesinde kurulacak geçici pazar yerinde yaşanacak olumsuzluğa karşı başta Belediye zabıtası olmak üzere güvenlik güçleri ve belediye ilgililerinin esnafın yanında olacağı sözünü verdi.

Belediye Meclis Üyesi ve İmar komisyonu üyesi Mim. Şerafettin Engüdar ise tüm sosyal donatısı ile 40 bin m2 yi bulan yeni pazar yerinin AVM yi andıran yaşam merkezi olacağını, proje içeriğindeki ayrıntıları anlattı.

Belediye Meclis üyesi Cemal Adıgüzel ise kapalı pazar yerinin yapımı devam ederken pazar tezgahları düzenlemesinde değişim olabileceğini, bunu yine esnafla birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti.

Yaklaşık 3 saati bulan tartışmalar ardından meclisi terk eden pazarcı esnafı, Günaydın mahallesine girmek istemediklerini ve bunu cumartesi günü pazara çıkmayarak protesto edeceklerini vurgularken, bazı pazarcılarda aksi fikri savunarak, ``Çoluğumuz çocuğumuz var.`` diyerek Belediyenin hazırladığı geçici pazar yerine gideceğini söylediler.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli