PC`nizi ısıdan kurtarın

PC`nizi ısıdan kurtarın

Aşırı sıcaklar Bilgisayarları olumsuz etkiliyor

Uzmanlar, aşırı sıcaklardan pert olan Bilgisayarların uzun süre çalıştırılmamasını tavsiye ediyor.

 

Bilgisayar uzmanları PC`lerin fan`lı kullanılmasını tavsiye ediyor.

Temmuz sıcaklarının başlaması ile birlikte özellikle tatilcilerin vazgeçimezi, diz üstü PC`leri pert olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Hava sıcaklığına birde PC sıcaklığı eklenmesi üzerine oluşan kızışma PC lerin pert olmasına varan büyük arızalara neden olabiliyor.

Bilgisayar  servisleri bu noktada özellikle tatilcilerin yer ve mekan pormlemi nedeni ile uzn süre kullandıkları Diz üstü PC`lerinin kısa sürede ısındığını ve soğutma olanağı bulunmadığı içinde tamiri mümkün olmayan arızalar meydana geldiği uyarısında bulundular.

Erdek-Dinç Bilgisayar ``Fansız kullanmayın``

Erdek`li Bilgisayar servisi Faik Dinç son bir haftada kendisine getirilen PC lerin %90`nın aşırı ısınmadan  kaynaklanan arızalar tespit ettiğini 30 dereceyi bulan gün sıcaklığında, özellikle Diz üstü bilgisayarların uzun süre kullanılmasında ısrar edilmemesi önerisinde bulundu.

Faik Dinç ``Her yaz olduğu gibi bu yaz`da aşırı ısınmadan kaynaklanan arızalar`dan başımızı kaldıramıyoruz, Bu yıl bunlara birde Tabletler eklendi. Isınma, aşınma elementlerine karşı soğutma imkanı olmayan PC kullanıcıları cihazlarını saat başı 10 dk. kapatırlarsa aletlerini güvence altına almış olurlar.`` dedi.

Erdek`te İş Bankası yanında faaliyet gösteren Dinç Bilgisayar, teknisyeni Faik Dinç kendisine gelen cihazların aynı zamanda sabırsız kullanıcılardan kaynaklandığına işare ederek ``Aşırı ısınmadan etkilenen PC lerin hemen onarılması noktasında gösterilen sabırsızlık bizlerin çalışma performansınıda etkiliyor.`` dedi.

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı