Pedal tutkunu Savaş Kader Bandırma'da trafik kurbanı olmuştu.

Pedal tutkunu Savaş Kader Bandırma

Bandırma'da Kamyonetin çarptığı bisikletli Savaş Kader, memleketi İzmir'de toprağa verildi.

Bandırma-Gönen karayolu Hıdırköy kavşağında kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden Savaş Kader (40), memleketi İzmir’de toprağa verildi.

Bisikleti ile Dikili'den yola çıkan ve Gönen üzerinden İstanbul'a gitiği öğrenilen Savaş Kader (40) Bandırma Hıdır köy kavşağı yakınlarında sürücü G.Ü'nün kullandığı 06 BIZ 665 plaka sayılı kamyonetin çarpması sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Talihsiz pedal tutkunu genç adam dün memleketi İzmir'de  Egekent Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazı ardından ebedi istirehatgahına defnedildi.

Cenazeye Savaş Kader'in ailesi ve yakınları katıldı. Evli ve 5 aylık bir de kızı olan Kader'in, ailesini Dikili'de yazlığı olan babası ve annesinin yanında bıraktıktan sonra bisikletiyle  İstanbul'a doğru yola çıktığı ve günde birkaç kez ailesine konum gönderdiği öğrenildi.

Kader'in son olarak Gönen-Bandırma karayolu Hıdırköy kavşağı yakınlarından konum attığı öğrenildi.

Savaş Kader’in cenazesi kılınan namazının ardından İzmir, Günerli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Pedal tutkunu Savaş Kader'in dostları acı kaybı böyle duyurdu.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi / Don Quixote Cycling Collective

"Çok sevgidiğimiz arkadaşımız, bisiklet sevdalısı, yorgunluk müdavimi, nam-ı diğer Canavar’ı, yeni baba olmuştu; Savaş’ımızı dün bir trafik kazasında kaybettik.

Bisikletiyle İzmir’den İstanbul’a dönerken Bandırma dolaylarında kendisine bir kamyonet çarptı; yanındaki arkadaşı kıl payı kurtuldu, Savaş’ımız tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Bisiklet yollarının, İstanbul’un parklarının, akşamlarının, Criticall Mass’lerin ve tüm dostlarının ama en çok da kızı Ekin Feza’mızın bir yanı eksik şimdi.

Artık bizim de kafamız bir dünya. Savaş’ımızı unutmayacağız, sürecin takipçisi olacağız.

#BisikletCinayetlerineSon #bisikletliölümleridursun #bisikletliölümlereson



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı