Peder Sinesıon Erdek`te

Peder Sinesıon Erdek`te

Vatopedi, Anıtlar ve Manastır Rahibi Peder Sinesıos Erdek ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Erdek`de kazısı devam eden ören yerleri ilkkez budenli önemli bir konuk ağırladı.

Yunanistan, Kapadokya`da, Ormilia, Vatopedi, Anıtlar ve Manastır Rahibi Peder Sinesıos Erdek ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Erdek`e günü birlik gelen Peder Sinesıos ve beraberindeki rehber`in yanı sıra Mimar Miltaidis, Mimar Poliviu, İnşaat Mühendisi Stamis, İnşaat Mühendisi Houdroyanis ve bir rehber ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretin ilk durağı Bandırma Arkeoloji müzesi oldu.

Yunan heyeti Bandırma Arkeoloji Müdürlüğünden bölgedeki ören yerlerini ziyaret etmek istekleri üzerine önce Kapıdağ`da Kirazlı Manastır`a çıkıldı.

Ardından Erdek Zeytinliada`ya geçen heyet buradaki incelemeri sonrası yapılan açıklamada Zeytinliada konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadıkları, Ada`nın son derece mükemmel bir geçmişi olması, Yunanistan için son derece önemli ziyaret merkezi olabileceği kaydedilerek, Ada`nın konum ve içeriğini açıklayan yazılı informasyon talebinde bulundular.

Yunan heyetini Erdek Zeytinliada`da kazı başkanı Doç.Dr. Nurettin Öztürk karşıladı.

Öztürk henüz kazı çalışmalarının sürdüğü Ada`da gerçekleştirdiği tanıtım gezisi karşısında hayranlığını gizleyemeyen Peder Sinesıos Kazı ekibine teşekkür ederek, bu çalışmanın devlet memurluğu anlayışının dışına çıkarak büyük istek ve arzunun sonucu gerçekleştirilmiş bir çalışma olduğunu söyledi.

Peder Sinesıos, bu çabalarından dolayı tüm kazı ekibine teşekkür etti.

Zeytinliada`nın gezilmesi ardından gerçekleşen istirehat te, Kazı başkanı Doç.Dr.Nurettin Öztürk ada kazılarında elde edilen bazı bulguların bilgi paylaşımını yaptı.

Yunnalı heyet Zeytinliada`dan oldukça etkilendi. İngilizce kaynak taleplerine geçici broşür ile cevap verilirken, daha sonra Öztürk Ada hakkında hazırladığı kitabın knedilerine ulaştırılacağı belirtildi.

Peder Sinesıos ve arkadaşlarının Zeytinliada`daki ziyareti beklenmedik gelişmeler üzerine uzadı, ekip daha sonra Ocaklar`da Başkan Hüseyin Durak`la bir görüşmede bulundu.

Peder Sinesıos ve arkadaşları Çanakkale dönüş yolunda son olarak Düzler`de Adrianus tapınağı ören yerini gezdi.





Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı