Pehlivanlara vefa

Pehlivanlara vefa

Erikli`de düzenlenen programda, Merhum Kara Ali Acar, Oğlu Hasan Acar kabirleri başında anılacak.

Cumhuriyet tarihinde Atasporo olarak er meydanında verdikleri mücadele ile memleketlerinin isimlerini en üst noktada tutan bir devrin iki önemli kıspet sahibi, Er Meydanı Kırkpınar Altın Kemer sahibi Merhum Kara Ali Acar ile oğlu Kırkpınar baş pehlivanlarından Hasan Acar Eriklideki kabirleri başında düzenlenen törenle anılacaklar.

Dededen toruna uzanan pehlivanlık destanı ile memleketimizin gruru abıdesi olan Acar ailesinin hakkın rahmetine kavuşmuş iki değerli ismini kabirleri başında anma noktasında hazırlanan programı Bandırma Güreş ihtisas kulübü hazırladı.

Bandırma Güreş İhtisas kulübünden yapılan açıklamada  Kasım pazar günü saat 14.oo te Eriklide ki kabirleri başında düzenlenen programla anılacak iki ünlü pehlivan, daha sonra köy camiinde okunacak mevlit ve akabinde verilecek ikramla ruhları şadedilecek.

Pehlivanlar Otağ`ı Eriklide düzenlenen anma ve mevlit programına başta Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve İlçe Müftüsü Cahit Çetin olmak üzere, Bandırma Din görevlileri çevresi, Hasan Acar`ın damadı mevlüthan Hacı Hafız Yusuf Alpat, Acar ailesinin Er meydanındaki son temsilcisi Başpehlivan Hasan Acar`ın yanı sıra Ankara Kocatape Camii İmamı, İlahi Mega Star İsmail Coşar`da hazır bulunacak.

Eriklideki organizasyon için saat 1.0 da Bandırma Haydarçavuş camii önünden otobüs kaldırılacak.



atilla yalcın
7.11.2013 08:44:25
sabri abimi desem amcamı desem karar veremedim ama ellerinden öperim çocukluğumun pehlivanıydın allah selamet versin .zeyyat abi başın sağolsun yaramaz atilla

  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli