Pehlivanların Bayrak Direkleri nerede?

Pehlivanların Bayrak Direkleri nerede?

Büyükşehir´in sınırlarında kalan "Acar"ların heykellerindeki Bayrak ve direkleri kayboldu.

Bandırma belediyesi´nin bir kent´e malolmuş er meydanı Kırkpınar´da dededen toruna başpehlivanlık ünvanını Bandırma´ya taşımış, yüreklere nakşetmiş isimleri abıdeleştirerek kentin en müstesna noktasında abıdeleştiren Bandırma belediyesi 5 yıl önce Büyükşehir statüsü ile Büyükşehir sınırları içinde kalan kaykellerin bulunduğu alanın tasarrufu Büyükşehir´e geçmişti.

Büyükşehir, Bandırma´da devir aldığı alanın yeni sahibi olarak ilk icraatında "Acar"ların heykellerindeki Bandırma Belediyesi Bayrağını kaldırarak yerine Balıkesir Büyükşehir Bayrağı asılmıştı.

Bandırmalıların bu evrime kayıtsız kalmayarak gösterdiği tepki üzerine, Büyükşehir Bayrak direklerinin sayısını iki´den üç´e çıkartarak Al Bayrağımızın yanında hem Bandırma, hemde Balıkesir bayrağını asmışlardı.

Gelin görün ki bir süredir değil bayrak, bayrak direkleride kayboldu.

Dededen toruna Er Meydanı Kırkpınar çayırında Bandırma´nın ismini yankılandıran "Acar" ların Cumhuriyet alanının ön bölümündeki alanda bulunan ve Bandırma Belediyesi tarafından yapılan Pehlivanlar anıtının kaybolan direklerini geri istiyor.

/resimler/2019-5/9/2025159086116.jpg

Bandırma belediyesi tarafından yapılan "Acar"ların heykelleri ilk gün Türk Bayrağı ve Bandırma Belediyesi Bayrağı ile süslenmişti.

5 yıl önce gerçekleşen değişim ile kaldırılan Bandırma Belediyesi Bayrağının halktan gelen tepkiler üzerine Büyükşehir, alandaki bayrak direği sayısını 3´e çıkartarak hatadan dönmüştü.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli