Pekel, Geleneği bozmadı

Pekel, Geleneği bozmadı

Belediye başkanı Sedat Pekel 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde, yerel gazetecilerle birlikte oldu.

Belediye Başkanı Sedat Pekel 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısı ile Bandırmalı gazetecilerle birlikte oldu.

Geçtiğimiz yıllarda da bu geleneği sürdürerek 10 Ocak çalışan gazetecilerle birlikte olan Başkan Sedat Pekel, kentin yeni işletmelerinden Hayyam Restaurant`taki gecede gazetecilere kalem ve ajanda armağan etti.

Başkan Pekel, gelenekselleştirdiği gazeteciler gecesine beraberinde Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ve Ozan Onur ile katıldı.

Pekel,  gazetecilere hitaben, yeni yılla birlikte gazetecilerin yeni yılını kutlayarak başladığı konuşmasında  gazetecinin habere ve bilgiye en çabuk ulaşan bu bilgi ve haberleri okuyucusuna sunan kişi olduğunu vurgulayarak , Ugur Mumcu`dan alıntı yaparak gazetecinin habere doğru yaklaşımını tanımladı.

Gazetecinin güvenilir olması gerektiğini kaydeden Pekel, Gazetecinin gerektiğinde güç odaklarına karşı savaşabilen insan olduğunu söyledi.

Pekel, doğru gazetecilik yapma noktasında savaş veren birçok gazetecinin hapiste olduğunu belirterek, iktidarın yandaş gazeteci yaratma arzusu, bazı bilgilerin toplumdan saklanma çabası, özellikle son günlerde ortaya çıkan suiistimallerin yolsuzlukların üzerinin örtülme çabası ve her şeyden öte çok seslilikten korkup tek sesli bir basın yaratma çabasının kaygı ile izlendiğini söyledi.

Pekel, tüm bu olumsuzlukların geride bırakılarak Bandırma da yerel basının hem geçim sıkıntısı, hem aile huzurundan kopuk özgürce mesleğini yapma çabasında olduğu için kendilerini kutladığını söyledi.

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli