Pekel: Termik Tehtidi Sürüyor

Pekel: Termik Tehtidi Sürüyor

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Şirinçavuş Köyü`ne yapılması planlanan termik santralle ilgili sürecin geçici bir süre için durdurulduğunu, uygun ortam bulunduğunda konunun yeniden gündeme geleceğini söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel,  Şirinçavuş Köyü`ne yapılması planlanan termik santralle ilgili sürecin geçici bir süre için durdurulduğunu, uygun ortam bulunduğunda konunun yeniden gündeme geleceğini söyledi.


Daha önce bugün yapılacağı duyurulan, ancak kamuoyundan gelen çok ciddi tepkiler sonrası iptal edilen Çed Bilgilendirme toplantısının yapılacağı Şirinçavuş Köyü`nde bir protesto gösterisi düzenlendi.

Bandırma ve Erdek`ten gelen çevrecilerin yanı sıra Şirinçavuş Köylülerinin de katıldığı gösteride, bu bölgeye termik santralin yapılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Bugün Şirin Çavuş köyünde yapılan toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel, İstanbul ve Bursa`da sanayi tesislerinin, uygun yer bulamaması nedeniyle gelecekteki yatırımlarını bu bölgeye kaydırma planlarının olduğunu söyledi. Zaten ciddi çevre sorunları yaşayan bölgemiz için bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Sedat Pekel şunları söyledi:

"Daha önce Sahil Yenice Köyümüze bir termik santral yapılma girişimi oldu. Ama başta köylülerimiz olmak üzere tüm çevre insanımız bu projeye karşı çıktı ve bu çevre katliamını önledi. Şimdi de Şirinçavuş Köyümüz için benzer bir tehlike var. Nurol Enerji tarafından buraya bir termik santral yapılması planlanıyor. Bu konuda uzun zamandır çalışma yürüten firma, Çed raporu almak üzere Bakanlığa başvuruda bulunmuş. Bunu haber alan çevreci kuruluşlar önderliğinde Bandırmaderhal çok ciddi bir tepki ortaya koydu. Kamuoyu bu konuya sahip çıktı. Çok ciddi tepkiler sonucu da firma geri adım atarak bugün yapmayı planladığı Çed Raporu Bilgilendirme Toplantısı`nı iptal etti.

Olaydan en son haberi olan iktidar milletvekili Cemal Öztaylan da, tepkilerin yönlendirmesi sonucu Bakanlık yetkilileri ile görüştüğünü ve sonsuza kadar bu projenin iptal edildiğini açıkladı. Ancak, yazışmalar aynı şeyi söylemiyor. Nurol Enerji`nin bu projede danışmanlığını yürüten EN-ÇEV firması tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çed İzin ve Genel Müdürlüğü`ne yazılan yazıda, termik santralin planlandığı alanın vaziyet planının netlik kazanıncaya kadar sürecin durdurulması istenmektedir. Yani projeden tamamen vazgeçilmiş değildir. Bu konudaki kararlı ve dik duruşumuzu sürdürmek zorundayız. İnsan sağlığı ve çevre sağlığını olumsuz etkileyecek, bölgemizdeki turizm ve tarım alanlarında onarılmaz hasarlara yol açacak, hakim rüzgar poyraz nedeniyle Gönen`e kadar çok geniş bir alanda etkili olacak bu çevre katliamına da izin vermeyelim."dedi.




  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli