Pekel`de üslup sertleşti

Pekel`de üslup sertleşti

``Yolsuzluk değil,yol yaptık,`` diyen, Pekel; Öztaylan'ın yolsuzluk iddialarını yargıya taşıyacağız,Kimse Sedat Pekel ve arkadaşlarını hafife alamaz.``







Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan'ın, yönetimleri ile ilgili suçlamalarına yanıt verdi.


Öztaylan'ın, Bandırma ve ülke gündeminde, yaptığı hizmetlerden daha çok sansasyonel haberler ve yalan-yanlış açıklamaları ile yer bulmaya çalıştığını öne süren Pekel, şunları söyledi:

Öztaylan, son basın toplantısında yine gerçeklerle hiç ilgisi olmayan iddialarda bulunmuştur. Çok büyük bir usulsüzlük, yasalara aykırı uygulama gibi göstermeye çalıştığı otel inşaatı sözleşmesinde, bizim dönemimizde yapılan değişikliklerle ilgili iddiaları tamamen asılsız olup, açıklamaları bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığı konusunda kendisini ele vermektedir. Her ortamda ‘benim projelerim' diye övündüğü yeni terminal, belediye binası, alışveriş merkezi ve otel inşaatlarını kapsayan projelerin hiçbir yerinde Cemal Öztaylan'ın imzası yoktur. İmzası olmadığı ve olayın çok dışında kaldığı için, süreçle ilgili de hiçbir şey bilmiyor. Son açıklamaları ile bunu bir kez daha kanıtlıyor.”



Sözleşmede değişikliğin 2 Haziran 2009'da yapıldığına dikkati çekerken, Bu sözleşme gizli bir belge de değil. İsteyen herkes kolayca ulaşabilir” diyen Pekel, Eğer bu konuda yasalara aykırı bir durum görmüşseniz, Bandırma'nın kaybı olduğunu iddia ediyorsanız, yaklaşık 3 yıldan beri aklınız neredeydi? Neden beklediniz? Bundan daha önemli işleriniz mi vardı?” diye sordu.


Öztaylan'ın, Çamur at, izi kalsın!” mantığıyla hareket ettiğine işaret eden Başkan Pekel, söz konusu bu ek sözleşme için Kamu İhâle Kurumu'ndan izin, belediye meclisinden yetki alınması gerekmediğinin altını çizerken, şöyle konuştu:

Kendi dönemlerinde imzalanan ilk sözleşmenin 2. maddesinde, ofis ve otelden oluşan rezidans binası tanımı kullanılarak, buranın otel olarak kullanılabileceği zaten belirtilmiştir. Ancak o tarihte, AKP ile ilgisi bulunmayan, siyasi yaşamda kısa sayılabilecek bir süre içinde üç ayrı kulvarda görev alan, son olarak da AKP'de, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen, o partiye yakışıp, yakışmadığını kamuoyunun takdir edeceği Bora Öziş'in, ‘2 yıl sonra, 7 Temmuz 2011 tarih ve 140 sayılı kararla rezidans binasının otel olarak kullanımını içeren karar alındığı' iddiası da doğru değildir. Söz konusu karar, otel inşaatından, beledi yenin payı olan yüzde 50'lik bölümün kullanım amacıyla ilgilidir”



Yüklenici firmaya değil, belediyeye çıkar sağladık”

Ek sözleşmeyle yüklenici firmaya yarar sağlandığı iddialarının kocaman bir yalan” olduğunu vurgulayan Pekel, Eski sözleşmede işyeri olarak plânlanan otel yeri, bölgede hâlen boşta pek çok işyeri olduğu ve çok âcil ve değerli bir yatırım olmayacağı göz önüne alınarak, kentimiz için çok önemli bir gereksinim olan lüks bir otel olarak değiştirilmiştir. Bu değişiklik yapılırken, belediyenin, eski sözleşmeye göre yüzde 37 olan payı, yüzde 50'ye çıkarılmıştır” diye konuştu.

Ön cephede hiçbir zaman belediyenin payı olmadığını altını çizen Pekel, İlk sözleşmede, binanın öz yüzünde belediyeye ait işyerleri varken, yapılan ek sözleşme ile arka taraftan belediyeye yer verildiği iddiaları yalandır. Çünkü ilk sözleşmede de hiçbir zaman, belediyeye, ön cepheden(Atatürk Caddesi tarafı) işyeri verilmemiştir. Kendi dönemlerinde imzaladıkları sözleşmeyi ciddi biçimde incelesinler ve boş konuşmasınlar. Ofis olarak bölgede, maddi değeri çok fazla yüksek olmayacak belediyenin payı, bu bina, otele dönüştürülerek, çok daha büyük rakamlara ulaştırılmıştır. Burada belediyenin kaybı değil, kazancı vardır” dedi.



Sözleşmeyle verilen sürenin dolmaması nedeniyle sözleşme gereği, zamanında bitirilmeyen otel inşaatı için yükleniciye gecikme cezası verilmesi iddialarının da gerçek dışı olduğunu belirten Pekel, tır parkının geçici kabulünün yapıldığını vurguladı. Ek sözleşme ile yükleniciye ait bulunan iç tefrişatın, belediyeye yüklendiği iddiasını da yalan” olarak niteleyen Pekel, belediyede 05.09.2011-04.10.2012 tarihleri arasında genel teftişte bulunan İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin de raporlarına, Yap-işlet-devret” modeliyle yaptırılmakta olan alışveriş merkezi karşılığında aynı müteahhide modern belediye hizmet binasını ve oto terminal binasının yapılarak hizmete sunulması, tır parkı yaptırılarak hizmete sunulacak duruma getirilmesi, ayrıca yapılmakta olan otel ve iş merkezi binasının yüzde 50'sinin belediyenin olmasına yönelik çalışmalar memnuniyet verici bulunmuştur. Toplumun ve ilçenin çıkarlarına yönelik bu çeşit hizmet ve çalışmalar sürdürülmelidir” diye yazdıklarına dikkati çekti.


AKP Basın Sözcüsü Yakup Ataş'ın, hiçbir ciddiyeti olmayan iddialarındaki yanlışları düzelttikleri basın açıklamasında yer alan Yolsuzluk değil, yol yaptık” ifadesinden niye rahatsız olduğunu anlamadığını belirten Pekel, Bu açıklamayla kimseye, ‘Sen, yolsuzluk yaptın' demedik ki! Bundan niye alınganlık gösterdiler, bilemiyorum. Bunlar, ciddi konulardır. İnsanları kolayca itham etmek bizim tarzımız değildir. Elimizde çok ciddi belgeler olmadığı sürece kimseyi suçlayamayız. Yalan, yanlış bilgilerle bu işi kendileri çok güzel yapıyor. Bizi, kendileriyle karıştırmasınlar” dedi.



Öztaylan'ın, basın toplantısında, Kimseyi itham etmiyoruz. Bunları, müfettişler incelemesi. Ben, şikâyette bulunmam. Siyasetçinin, siyasetçiyi karalama hakkı yoktur” dediği halde bu açıklamaların, gazete başlıklarında Belediyede yolsuzluk iddiası”, Öztaylan'dan ağır suçlama”, Öztaylan'dan yolsuzluk iması” ifadeleriyle çıktığını vurgulayan Pekel, Öztaylan'a, bu manşetler sizi rahatsız etmedi mi? Neden, ‘Ben, böyle bir ifadede bulunmadım” gibi bir açıklama yapma gereği duymadınız? Bu yaklaşımınız bile sözlerinizde samimi olmadığınızı kanıtlıyor. Bu ithamlarınızla ilgili gerekli hukuksal girişimleri de yapacağız” diye konuştu. Pekel, sözlerini, Kimse Sedat Pekel ve ekibini hafife almasın. 2014 yılındaki seçimlerde halk, son sözü yine sandıkta söyleyecektir” diyerek tamamladı.


Basın toplantısında,  Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş , Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ve ilgili daire müdürleri ile belediye avukatı da hazır bulundu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli