Pekel`den açıklama

Pekel`den açıklama

Pekel, Kent Konseyi Genel Kurulu'nun ertelenmesinin yönetmelik gereği olduğunu belirterek bunda farklı anlamlar aramanın gereksiz olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun ertelenmesinin yönetmelik gereği olduğunu belirterek bunda farklı anlamlar aramanın gereksiz olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, 9 Ocak Perşembe günü yapılması planlanan Bandırma Kent Konseyi genel kurulunun ileri bir tarihe ertelenmesi ve seçimlerin yerel seçimler sonrasına bırakılması ile ilgili yapılan bazı asılsız yorumlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Pekel açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“2009 yılı Mart ayındaki seçimler sonrası Bandırma Belediyesi olarak Bandırma Kent Konseyi’ne yasal düzenlemeler kapsamında her türlü destek sağlanmıştır. Ancak, Kent Konseyi belediyeden bağımsız bir oluşumdur. Çalışmalarına herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Bundan sonra da aynı çerçevede belediyenin desteği sürecektir.

Halen görevde olan Kent Konseyi yönetimince 9 Ocak tarihinde seçimli genel kurul kararı alınmıştır. Beni ziyarete geldiklerinde, alınan seçim kararının yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı konusundaki görüşümü kendilerine ilettim. Görev sürelerinin yönetmeliğe göre 3 yıl olduğunu ve bu sürenin yerel seçimlerin sonrasında yapılacak genel kurula kadar süreceğini dile getirdim. Yerel seçimler sonrası oluşacak yeni genel kurul tarafından zaten seçimlerin yapılması gerekiyor. 2014 yılı 1. Olağan genel kurul toplantısının ise Ocak ayı içinde yapılması gerekiyor.

Yönetmelik hükümleri gayet açıkken, bu konudaki görüşümüze farklı anlamlar yükleme girişimleri çok gereksizdir. Bu konuda kendini yorum yapacak yeterlilikte gören insanlar, lütfen önce ilgili yönetmelik hükümlerini okusunlar ve anlasınlar. Boş konuşmanın kimseye hiçbir yararı olmayacaktır.

Kent Konseyi Yönetmeliği Madde 5: Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde 8 inci maddede belirtilen üyelerden oluşur.

Madde 11: Yürütme Kurulu, genel kurul tarafından birinci dönem için iki, ikinci dönem için üç yıl görev yapmak üzere seçilen kadın ve gençlik meclisi başkanlarının da yer aldığı en az yedi kişiden oluşur.

Madde 11/A: Kent konseyi başkanı genel kurul tarafından seçilir. Kent Konseyi Başkanının görev süresi, yürütme kurulunun görev süresiyle paralel olmak üzere ilk dönem için iki, ikinci dönem için üç yıldır.”



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı