Pekel`den Basına kutlama

Pekel`den Basına kutlama

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI…




Yansız ve özgür basın, toplumun çıkarlarının korunarak, saydam bir yönetim anlayışına ulaşılmasında, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynamaktadır.

Toplumu bilgilendirmenin ötesinde basın, bugün tüm dünyada kamuoyunun sesini duyurma görevini de üstlenmiş, halkın demokratik yollarla görüşlerini dile getirmesinin en önemli araçlarından biri olmuştur.

Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasını ve özgür düşüncenin gelişmesini engellemektedir. Basının örtülü ya da açık biçimde sınırlandığı, basın özgürlüğünün sağlanamadığı ülkelerde basın halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirir.

Türk basını, yaşamını aydınlanma ve Ulus çıkarlarına adayan, gericiliğe, bağnazlığa ve bölücülüğe karşı kalemiyle savaşım veren, hiçbir baskı ve yıldırmaya boyun eğmeyen değerli gazeteci ve yazarlar yetiştirmiştir. Yaşamlarını bu uğurda vermekten çekinmeyen basın şehitlerimizi saygıyla anıyor, onların yaktığı meşalenin diğer gazetecilerimizce sonsuza kadar taşınmasını umut ediyorum.

Basından sansürün kaldırılışının yıldönümü anısına kutladığımız Basın Bayramı'nda, hala düşüncelerinden dolayı cezaevinde yatan çok sayıda gazetecinin bulunması, ülkemiz adına olumsuz bir durum oluşturmaktadır. Gazetecilere yapılan baskılar ve tarafsız değil yandaş bir basın oluşturma çabaları, günümüz çağdaş dünyasında ülkemize yakışmamaktadır.

Bu alanda yaşanan olumsuzlukların sona erdirilmesi dileğiyle, başta kentimiz yerel basınında görev yapan basın emekçilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli