Pekel`den çalışan gazetecilere kutlama

Pekel`den çalışan gazetecilere kutlama

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNܔ MESAJI…




Özgür düşünen ve düşündüğünü özgürce dile getirebilen bir toplum olmanın en önemli özelliği basının özgür olmasıdır. Bu açıdan mesleğini hür bir şekilde yerine getirebilen bir basın, içinde bulunduğu toplumun aydınlanmasına ve bilinçlenmesine büyük katkı sağlar.
Karşılaştıkları çeşitli zorluklara rağmen, basın yayın ilkelerine bağlı kalarak toplumun bilgilendirilmesi, doğru haber alması, topluma ışık tutulması ve bilgi edinme hakkını dürüst biçimde kullanması amacıyla çalışan gazetecilerimiz bu açıdan çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir.

Ancak ne var ki ülkemizde meydana gelen gelişmeler ve gerçekleşen olaylar nedeniyle basın özgürlüğünden söz etmemiz pek mümkün değil. 10 Ocak 1961`de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, aradan geçen 50 yıllık süre zarfında medya sektöründe yaşanan gelişmelerle ne yazık ki işlevini yitirmiştir. Tekelleşme süreci, yayın organlarının sahibinin sesi haline dönüşmesi, siyasete alet olması, çalışan emekçilerin yıpranma paylarının ortadan kaldırılması, sendikalaşmanın önünün kesilmesi gibi olaylarla bu kutsal meslek birçok müdahaleye maruz kalmıştır.  Bu gelişmelerle birlikte ülkemizin birçok aydını, gazetecisi ve yazarı faili meçhul cinayetlere kurban giderken, birçok gazetecimizin de yaşadığı, gözaltı süreçleri, ekonomik ve siyasi baskılar ülkemizdeki basın emekçilerimizin ne koşullar altında mücadele ettiğini bizlere göstermektedir.


Bunun dışında Ülkemizde yerel düzeyde yayıncılık yapan basın emekçilerimizin özellikle ekonomik açıdan yaşadığı zorluklar, bu mesleğin önünde duran engel olarak karşımıza çıkıyor. Görevleri ve sorumluluklarını yerine getirmek için gece gündüz demeden mücadele eden basın emekçilerimiz gerektiğinde canlarını bile ortaya koymaktan kaçınmazlar. Bu noktada yaşadığı kentin sorunlarını çözme ve halkını aydınlatma konusunda düşüncelerini korkusuzca dile getiren basın şehidimiz Cihan Hayırsever'i bir kez daha saygıyla anıyorum.


Bu düşüncelerim ışığında Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla hareket eden bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.

Sedat PEKEL
BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı