Pekel`den Ders gibi veda

Pekel`den Ders gibi veda

``Mezarlıklar kendisini vazgeçilmez sananlarla dolu``

CHP`de 30 Kasım`da gidilecek seçim öncesinde yarıştan çekildiğini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, partisinde yaptığı açıklamada CHP nin kimsenin tapulu malı olmadığını söyledi.

Pekel ``Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla dolu``diyen Pekel, ``Bir dönem Belediye Meclis üyeliği, bir dönem Milletvekilliği, 2 dönem Bandırma Belediye Başkanlığı yaptım, Bandırma`da 2 kez Belediye Başkanlığı yapan iki kişiden birisiyim, ama asla ben demedim, tüm bu görevlere gelirken parti çevren ve bana oy veren Bandırmalıların teveccühü ile bu görevleri yaptım`` dedi.

Pekel, üç adayla gidilen adaylık seçimlerinden çekilmesi ile yarışa katılacak iki adaya da aynı mesafede olduğunu hatta, demokratik hak olmasına karşın bu seçimde oy kullanmayacağını ancak adayın belirlenmesi sonrası parti program ve çalışmalarında elinden gelen çabayı ortaya koyacağını söyledi.

Partililere ders gibi veda konuşmasında dinleyen herkes kendi için alınması gerekeni Pekel`in konuşmaları içinden aldı. Başkan Pekel  basına ve partililere yaptığı açıklamada Barış ve sevgi ile aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını söylediği konuşmasının sonunda, CHP il Başkanlığı`nı ağzına alırken sitemliydi.

Başkan Pekel`in  konuşması aynı anda Cumhuriyet alanında canlı olarak izleyen Partililerine ayrıca balkon konuşması ile veda etti.

Pekel, meydanı dolduran CHP lilere balkondan seslenirken bugüne kadar bulunduğu görevlerde kendisine destek olan partililerine teşekkür etti, gelinen noktada kazanılan seçimlerin sayısal aritmetiklerle gelmediğini, hepsinin emek ve çaba ürünü olduğunun altını çizerek ``Bir seçim gider, başka seçim başlar, bu seçimde de sizlerin desteği ile hem Bandırma`da hemde Büyükşehir`de CHP`nin bayrağını burçlara dikerek Balıkesir`de de, Büyükşehir`de de partimizi iktidara getireceğinizden şüphem yok`` dedi.

Pekel, partiye gelirken de konuşmalarını sürdürürken de sık sık duygulandı, gözleri doldu.

Pekel`in ders gibi veda konuşması meydanı dolduran partililer tarafından aynı zamanda göz yaşları ile izlendi alkış yağmuruyla karşılık buldu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı