Pekel`den kınama

Pekel`den kınama

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un makamında şahsına yapılan saldırıyı kınadı




Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un makamında şahsına yapılan saldırıyı kınayarak konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Pekel, yasaların emrettiği görevi yerine getirmekle sorumlu olan bir belediye başkanına makamında saldırıda bulunulmasının vahim bir olay olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Belediye Başkanlarının anayasada yer alan görev ve sorumlulukları açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu görev ve sorumlulukları içersinde Belediye'nin hak çıkarlarını korumak ilk sırada yer alır. Bu sorumluluğunu kamunun yararı için kullanan hukuk kuralları içinde görevini sürdüren Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'a görevini yerine getirmesinden dolayı yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Halkın iradesiyle seçilen, görevi Balıkesir halkını temsil etmek olan bir Belediye Başkanına yapılan bu çirkin saldırı, aynı zamanda Balıkesir halkına yapılmış bir saldırıdır.

Böyle bir davranış alsa kabul edilemez. Zorbalıkla, kanunsuzlukla ve tehditle hiçbir yere varılamaz. Hukukun üstünlüğünü herkes kabul etmek zorundadır. Bu saldırıda mağdur olan başta değerli meslektaşım Sayın İsmail Ok'a, Başkan Yardımcı Tuna Aktürk'e ve diğer görevlilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böyle bir çirkinliğe neden olan gözü dönmüşlerin gerektiği şekilde cezalandırılmasını diliyorum” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli