Pekel`den kınama

Pekel`den kınama

PEKEL: Mısır ve Suriye' de yaşananlar, tüm insanlığın ortak bir dille nefretle kınaması gereken bir durumdur”

Belediye Başkanı Sedat Pekel, yakın zamanda Mısır ve Suriye’de meydana gelen olayları kınayan bir mesaj yayınladı. Başkan Pekel yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

 “Son yıllarda barış ve huzur ortamının çok uzağında kaldığına üzülerek tanık olduğumuz Suriye ve Mısır’da, yakın zamanda yaşanan kanlı olaylar her duyarlı yurttaş gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Üzülerek takip ettiğimiz bu vahim tablo, ne acıdır ki her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Yüzlerce sivil Mısırlı ve Suriyeli yurttaş, genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk çocuk demeden kullanılan kimyasallar, atılan bombalar veya açılan ateş sonucunda hayatını kaybediyor. 

Her şeyden önce bir insan olarak yaşanan bu acı tabloyu kınamamak ve kabul etmek mümkün değil.  Her ne sebeple olursa olsun bir insan hayatının özellikle de sivillerin şiddete maruz kalması ve yaşamlarını yitirmesi tüm insanlığın ortak bir dille nefretle kınaması gereken bir durumdur.

Böyle bir durumu dünyanın neresinde olursa olsun kabul etmemiz kabul etmek elbette mümkün değil. Ancak bu noktada hükümet yetkililerin Suriye’de ve Mısır’da yaşanan olaylara gösterdikleri tepki ve takındıkları tavrın aynısını, ülkemizde farklı zamanlarda yaşanan benzer olaylara karşıda aynı kararlık ve samimiyetle göstermiş olmalarını beklerdik.

Bu noktada yaşanan bu vahşetin bir an önce son bulması ve sivillerin ölmemesi en büyük dileğimizdir. En kısa sürede bu coğrafyaya barışın ve huzurun hâkim olması düşüncesiyle Ortadoğu’da Mısır ve Suriye’de son dönemlerde meydana gelen kanlı olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan Rahmet ve ailelerine de sabır diliyorum.”

 

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false