Pekel`den kutlama

Pekel`den kutlama

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNܔ KUTLAMA MESAJI…

İnsanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutluyorum.

Dünyada gelişmişliğiyle övünen dönemin demokrasilerinden önce ülkemizde 1921 yılında kutlanmaya başlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ulu Önderimizin gerçekleştirdiği atılımlarla birlikte kadınlarımızı üretimin etkin bir öğesi haline dönüştürerek toplumsal, kültürel ve ekonomik yaşamın ayrılmaz birer parçası olmasına katkı sağlamıştır.

Sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın her alanında böylesine kutsal ve özverili bir şekilde emeğin en güzelini ortaya koyan kadınlarımız, ne yazık ki günümüzde ilgi, destek ve katkıdan yoksundur.

Hak arama mücadelesinde yalnız kalan işçilerimiz, atama bekleyen öğretmenlerimiz, karın tokluğuna tarlalarda, seralarda çalışan tarım işçilerimiz, güvencesiz olarak ev işlerine giden ve ayrıca en ağır işlerden biri olan ev kadınlığı da yapan yine analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz, toplumsal yaşamın her noktasında olumsuzluklara maruz kalmaktadır.

Şiddet gören, öldürülen, okulda olması gerekirken çocuk yaşta anne olmaya zorlanan kızlarımızın sorunları ne acıdır ki ülkemizin en vahim tablolarından birini oluşturmaktadır. Kadınlarımıza karşı uygulanan şiddeti kabul etmek ne şimdi ne başka zaman asla mümkün olmayacaktır.

Unutmayalım ki; Demokrasiyi ancak bilgi ve bilinç düzeyi yüksek, başkalarının haklarına saygı gösteren bireyler yaşatabilir.

Bu düşüncelerim ışığında, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği haklı savaşımın simgesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyor, tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum. 

Sedat PEKEL

  Belediye Başkanı

 

 

 



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli