Pekel`den Öğretim yılı mesajı

Pekel`den Öğretim yılı mesajı

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI…

Yeni ve tartışmalı bir sistem, ciddi sorunlar ve yaşanabilecek önemli sıkıntılarla yeni bir eğitim-öğretim yılına giriyoruz.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgiler ve donanımlarla en güzel biçimde yetiştirilmesine katkı sağlaması ümidiyle, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nın kentimiz, ülkemiz, öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitim, ülkelerin ve ulusların geleceğini şekillendiren en önemli etkenlerden biridir. Çağın gereklerine uygun bilgi ve donanımlarla yetişecek kuşakları oluşturamayan toplumlar, geleceklerine güvenle bakamaz. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek ancak akıl, bilim ve iyi bir eğitim ile mümkündür.

Ülkemizde eğitim sistemi konusunda ne yazık ki her zaman bir karmaşa var. Her gelen hükümet, hatta her bakan yeni bir sistem arayışını gündeme getiriyor. Ama, ülke eğitiminin var olan sorunları hep yerinde duruyor. Hatta her yeni sistem yeni sorunlar yaratıyor.

Bu karmaşada, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimiz, bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Ama eğitimin içeriği ve kalitesi her zaman tartışılan bir konu oluyor.

Bu yıl da yine yeni bir sistem deneniyor. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılıyor. Dörder yıllık sürelere bölünen ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi için yeni düzenlemeler öngörülüyor. Gerekli altyapı tamamlanmadan ve bilimsel birtakım veriler dikkate alınmadan başlatılan bu uygulamanın sıkıntılarını hep beraber yaşayacağız. Umudumuz, bu geçiş sürecinin en az sorunla atlatılması.

Bütün bu sıkıntılara karşın, çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Öğretmenlerimize güveniyoruz. Öğrencilerimizin Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı, çağın gereklerine uygun donanımlarla yetiştirileceğine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını dilerim.

 



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false