Pekel`den, Öztaylan`a

Pekel`den, Öztaylan`a

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL, MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTAYLAN'IN 24 MİLYON YALANINA CEVAP VERDİ…

 


Belediye Başkanı Sedat Pekel bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Milletvekili Cemal Öztaylan'ın,  ilçemizin önemli kuruluşlarından biri olan ve hükümet uygulamalarının olumsuz etkileri nedeniyle iflas açıklamak zorunda kalan Şeker Piliç konusundaki son açıklamaları suçluluk psikolojisiyle geliştirilen bir savunma refleksidir.

Cemal Öztaylan yaptığı açıklamada, Şeker Piliç'e KDV alacağı olarak 24 milyon TL ödendiğini söylüyor. Ama bu rakam gerçekleri yansıtmıyor. Devlet tarafından Şeker Piliç'e ödenen KDV alacağı miktarı 14 milyon TL'dir. Şirketin SGK ve vergi borcuna mahsup edilen 3 milyon TL de eklendiğinde Şeker Piliç'e devlet tarafından yapılan ödeme miktarı 17 milyon TL'dir.

Devletin her türlü olanakları ve bilgi kaynakları ellerinde olanların, rakamları doğru araştırması gerektiği ortadadır. Eğer bu kamuoyunu yanıltma çabası olarak düşünülmüşse, bu durum çok daha vahim bir gerçektir.

Milletvekili Öztaylan, Şeker Piliç'in yaşadığı zor durumdan, hükümet politikalarını sorumlu tutanları edepsizlikle” itham ediyor. Bu iflasın sorumluluğunu, şirket sahibi aileye bağlıyor.

Asıl edepsizlik, bu işe yıllarını vermiş, çok ciddi yatırımlar yaparak kent ve ülke ekonomisine, istihdama önemli katkılar sağlamış bir aileyi bir anda yok sayarak beceriksizlikle suçlamak, bütün suçu onların üzerine yıkmaktır. Kimlerin edepsiz olduğunu, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Bu ülkede, hükümetin yanlış politikaları sonucu iflas eden, işlerli kötüye giden çok sayıda işletme ve esnaflarımız var. Bunların hepsi mi beceriksiz? Bunların hiçbiri şirket yönetmeyi bilmiyor mu? Bilmiyorlarsa bu şirketler bugünlere nasıl geldi?

Hem iktidar olacaksınız, kararlar alıp uygulayacaksınız. Hem de bu kararlarınız nedeniyle yaşanan olumsuzluklardan sorumluluk kabul etmeyeceksiniz. Bu açmazı kamuoyuna izah edemezsiniz.”

 



KÖYLÜ 10.5
28.05.2013 08:57:39
ŞEKER PİLİÇ YETKİLİLERİ SÖYLEDİLER.Ve Hükümetten bu parayı aldıklarını belirttiler.Yani burada yalancının kim olduğu gayet NET ortaya çıktı.Birileri İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ KANDIRIP MECLİSTE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPARKEN BİRİLERİDE ONLARIN AŞ VE İŞİNİ AYARLIYORDU.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli