Pekel`den yanıt gecikmedi

Pekel`den yanıt gecikmedi

BAŞKAN PEKEL; GÖRÜNTÜYE DEĞİL İŞLE BAK”

AKP İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu’nun, görme engelli vatandaşlarımız için yapılan hissedilebilir yüzey yürüme yolları ile ilgili açıklamalarına yanıt veren Belediye Başkanı Sedat Pekel: “Yapılan hizmetlerin işlevini hiç düşünmeden sadece siyasi kaygılarla konuşmak, başta konuşan kimse olmak üzere kimseye hiçbir yarar sağlamaz.

Her konuyu siyasi malzeme yapmak doğru değildir. Görme engelliler için yapılan hissedilebilir yüzey çalışmaları, hükümet tarafından belirlenen standartlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir” dedi.

Yollarda görme engelli vatandaşlarımızın tek başlarına da yürüyebilmesine olanak sağlayan bu çalışmanın takdirle karşılanması gerektiğini belirten Başkan Sedat Pekel, hükümet tarafından 2005 yılında çıkarılan Engelliler Hakkında Kanun gereği bu çalışmanın önceki belediye yönetimi tarafından yapılması gerektiğini, ancak yapılmadığını dile getirdi.

Engellilere bakış açısı ve sağlanan olanaklarla ilk günden bu yana belediyenin kentimizdeki engelli vatandaşlarımızla son derece uyum içinde çalıştığını ifade eden Sedat Pekel: “Görme engelliler için yapılan bu düzenleme, kaldırımların durumuna göre zaman zaman tam düz olmayabiliyor. Doğalgaz, elektrik gibi altyapı düzenlemelerine engel olmaması için bu zorunlu. Zaten bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemede, bu tür uygulamaların yapılması zorunlu tutulmuştur. Eşref Kasapoğlu haber için çektiği fotoğrafa baksa doğalgaz kutusundan dolayı böyle bir uygulama yapıldığını kolayca görebilirdi. Ama insan hizmet görme engelli olunca maalesef hiçbir güzel şeyi görmüyor. Zaten burada önemli olan simetri ya da estetik değildir. Amaca hizmet etmesidir. Bu kentle ilgili estetik konusunda bir kaygınız varsa, Cumhuriyet Meydanı’na bir bakın. Tamamen taş yığınından oluşan gerçek bir estetik harikası” dedi.

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli