Pertevniyal Yardım Bekliyor

Pertevniyal Yardım Bekliyor

Restore edilirse, geçmişi geleceğe taşıyacak

Yıllardır tek bir çivi bile çakılmadan harabe durumuna düşmesine seyirci kalınan Bandırma´daki eski tarihi Pertevniyal Hastanesi´ne, yıllarca o hastanede görev yapan Balıkesir Büyükşehir Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Selim Panç sahip çıktı.

/resimler/2018-1/15/2203055770153.jpg

Duyarlı vatandaşlarla birlikte hastane önünde basın açıklaması yapan Selim Panç, konuya çözüm bulması için Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

Yıllardır hastanenin restore edilmesi için çabaladıkların, ancak seslerini kimseye duyuramadıklarını dile getiren Panç, tiyatral bir şekilde hastaneyi konuşturarak belki seslerini duyurabileceklerini söyleyerek konu hakkında Sağlık Bakanını duyarlı olmaya ve Pertevniyal´e sahip çıkmaya davet etti.

Tarihi hastanesinin Bandırma için sembolik bir öneme sahip olduğunun da altını çizen Uz.Dr. Selim Panç, hastaneyi konuşturma şeklindeki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Sayın Sağlık Bakanım Ahmet Demircan. Ben, Bandırma Pertevniyal Hastanesi olarak 1928 yılında inşaatım başladı ve 1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk´ün yakın arkadaşı Op. Dr. Necati Bey başhekimliğinde Bandırma halkına, şifa bulması için, sıcak yuva olarak hizmet vermeye başladım.

Cumhuriyet döneminde yapılan ilk on hastaneden biriyim. Bandırma halkına 2010 yılına kadar, aralıksız 85 YIL hizmet verdim, onların acı tatlı birçok anılarına tanıklık ettim.

Bina olarak anıtlar yüksek kurulunca cumhuriyet dönemi tescilli yapılarından biriyim. Sağlık Bakanlığı tarafından restorasyon yapılması için girişimler oldu fakat şimdiye kadar bir sonuç alınmış değil. Mevcut durumum giderek kötüleşmekte, gün geçtikçe yıkılmaya doğru gitmekteyim. Ayrıca mevcut halim ile kötü niyetli insanlara barınma imkanı sağlamakta, bu durum komşularım ve Bandırmalıların tepkisiyle karşılanmaktadır.

Ben, tarihi Bandırma Pertevniyal Hastanesi olarak hızla restorasyonumun yapılarak yok olmaktan kurtarılmayı bekliyorum.

Sayın bakanım, size sesleniyorum?

Yıllardır kendi kaderime terk edenler gibi,  siz de beni görmezden mi geleceksiniz? Yoksa tarihe sahip çıkarak restore mi edeceksiniz??

/resimler/2018-1/15/2202218113075.jpg



Anahtar Kelimeler: Pertevniyal Yardım Bekliyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli