Petrol İş´ten Cengiz Holding´e manifesto

Petrol İş´ten Cengiz Holding´e manifesto

Petrol İş Asit fabrikalarına alınan taahhütlü pirit´i kesen Cengiz Holding´e protesto geliyor.

İşine ve ekmeğine her daim sahip çıkan Petrol-İş sendikası bu kez Bandırma da faaliyet gösteren Sülfürik Asit fabrikasının Pirit ihtiyacını karşılayan Cengiz Holding´in sözleşmeye aykırı olarak pirit teminini durdurması üzerine eylem kararı aldı.

Petro İş sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü Eti Maden Boraks ve Sülfürik Asit Tesislerinde üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Başkan İsmail Kayan, 6 Şubat Salı günü ise Sülfürik Asit fabrikasında bir basın açıklaması ile hukuksuz sözleşme akdine aykırı davranışı protesto ederek, Asit fabrikasından şehir merkezine protesto yürüyüşü gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kayan ?Eti Bakır AŞ 29 Ocak 2018 tarihinde Eti Maden Genel Müdürlüğü´ne ihtarname çekerek bundan böyle pirit vermeyeceğini dile getirmiştir. Eti Bakır AŞ 2004 yılında yapılan sözleşmeye göre maden bitene kadar ihtiyaç duyulan piriti vermek zorundadır. Bu hukuksuzluğa karşı çıkmak için 6 Şubat 2018 tarihinde saat: 17.30´da Sülfürik Asit Fabrikası önünde basın açıklaması yaparak buradan da şehir merkezine kadar yürüyeceğiz? dedi.

/resimler/2018-2/5/0045313337865.jpg



Anahtar Kelimeler: Petrol Cengiz Holding manifesto
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı