Petrol İş, eylemsel dozu arttırdı.

Petrol İş, eylemsel dozu arttırdı.

Petrol İş sendikasının işletme nizamiyesinde gerçekleştirdiği Basın açıklaması Millet İttifakından destek buldu.

Çalışma hayatında gelinen noktada ücretlendirme anlamında taşeron çalışanının gerisinde kalan Petrol İş Sendikası, Akşam mesai çıkışında işletme nizamiyesinde bir araya gelerek basın açıklamasında bulunuldu.

Petrol İş sendikası Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz'un gerçekleştirdiği basın açıklaması sendika üyeleri tarafından desteklendi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Petrol İş sendikası Başkanı Tuncay Topuz; 

"Toplu sözleşmelerimizde geldiğimiz durumla alakalı Türkiye işçi sınıfının bize vermiş olduğu görev ve sorumluluğu yerine getirmek için hiç bir şekilde siyasi olmayan tamamen sınıfsal bir anlayışla açıklama yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız. 

1Ocak 2023 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmemize, işveren, siyasi iktidar, muhalefet, bakanlıklar ve bürokrasi düzeyinde 3 aydan buyana şube yönetimim ve genel merkez yönetimimizle birlikte sıkıntı ve sorunlarımızı anlatmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

"Ailelerimizle birlikte 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmemizin çerçeve protokolünü beklemekteyiz. Ümitle beklediğimiz çerçeve protokolünde büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlık yaşamaktayız.

Değer arkadaşlarım, Türk iş’in talebi taban ücret 15 bin tl    + % 15 refah payı + 1. altı ay % 45 2.3.4 altı aylık zamlar enflasyon + 5 puandır. ve ilk oturuma bu taleplerle oturmuştur. Kimse algı operasyonu yapmaya kalkmasın. türk iş % 45 istedi hükümet  % 40 verdik şeklindeki taban ücet 12,500 istendi 12.000 verdi şeklindeki konuşmalar doğruyu yansıtmamaktadır. Eti maden işçisinin sabrını kimse sınamaya kalkmasın. Ayrıca sadece ücretlerde değil sosyal haklarda da büyük sıkıntılar yaşamaktayız.  Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için tüik’ten işverenimize yetki verilmesini istiyoruz."

"Eti maden de çalışan nitelikli ve kadrolu biz çalışanlar olarak taşeron işçilerimizden daha az ücret almaktayız. eti maden taşeron işçilerinin ortalama yevmiyesi 460 tl iken biz kadrolu işçilerin ortalama yevmiyesi 402 tl’dir. Şuanda hala 333 tl ücretle yani asgari ücretle çalışan kadrolu işçilerimiz mevcuttur. işçi, memur, taşeron ayrımı yapılmaksızın tüm emekçilerin hakkının verilmesini talep ediyoruz. 

Türkiye istatistik kurumunum yani tüik'in çarpıtılmış yalan yanlış rakamlarıyla eriyip giden maaşlarımıza artık göz yummayacağız. Patronlar zenginleştikçe biz emekçiler fakirleşiyoruz.

Türk iş konfederasyonumuzun taleplerinin tamamının yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca işçiyi, emekçiyi ezdirmeyeceğiz diyen siyasi iktidarı da sözünü tutmaya davet ediyoruz. "

"İşçiyi memnun etmeyecek ve bizlerin onayı alınmadan imzalanacak bir sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üreten biziz, ezilen biz olmayacağız. Ekonomik krizin faturasını biz emekçilere yüklenmesine izin vermeyeceğiz. 

Türk iş konfederasyonumuzun talepleri kabul edilmelidir diyor ve taleplerimiz karşılanmadığı taktirde üretimden gelen gücümüzün aynı zamanda yasal olan tüm haklarımızın kullanılması gerektiğini buradan konfederasyonumuza bildiriyoruz. Açık ve net bir şekilde haykırıyoruz. Geçinemiyoruz ve artık yeter diyoruz!" dedi.

Petrol İş sendikasının eylemsel açıklamasına katkı ve katılım sağlayan Millet İttifakı bileşenleri, ilçe teşkilatları yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'da hazır bulundu.



Anahtar Kelimeler: Petrol eylemsel arttırdı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı