Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın, Bandırma`dan seslendi: "Gerekirse greve de gitmekten çekinmeyiz"

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın, Bandırma`dan seslendi:

?

 

 

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikası`nda çalışan işçilere, Türk-İş ile Hükümet arasında sürmekte olan toplu-iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Boraks Fabrikası`na, Genel Merkez İdari Sekreteri Mustafa Çavdar ve Genel Örgütlenme Sekreteri Mehmet Güray ile birlikte gelen Öztaşkın, burada işçilere şöyle seslendi:

"Hükümetle yaptığımız görüşmelerde, son çerçeve protokolünü imzaladık. Ancak, 20 maddede anlaşma sağlayamadık. Bunlar arasında, ilk işe alınmalar sırasında, maden bölümünde çalışan işçiler ile ilk işe giriş ücretinin eşitlenmesi, vardiya zamlarımızın arttırılması, eski-yeni işçiler arasındaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması da yer alıyor. Aslında bu haklı taleplerimizi herkes yerinde gördüğü halde lehimize atılan bir adım yok. Her şey, siyaset kurumunda tıkanıyor. Bu haklarımızı elde etmek için toplu-iş görüşmelerini sürdürüyoruz. Anlaşmazlık durumunda, arabulucunun ardından, 60 gün içinde grev kararı da alabiliriz. Bu kararı almamız ise Eylül ayı sonu veya Ekim ayı başını bulur. Artık, 10 yıldan beri süregelen bu sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Sizleri, birlik ve beraberlik içinde haklarınızın alınması mücadelesine katkı vermeye çağırıyoruz."

Petrol-İş Sendikası`na bağlı olarak Eti Madencilik A.Ş.`ye ait bor ve asit fabrikalarında çalışan 684 üye bulunuyor.

Ayrıca Bandırma Gübre Fabrikaları`nda(BAGFAŞ) da Petrol-İş`e bağlı üyeler çalışıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli