PEYGAMBERLER ALLAH´IN CANLI KİTABIDIRLAR?

PEYGAMBERLER ALLAH´IN CANLI KİTABIDIRLAR?

?BU KİTABI OKUYUN ANLADIĞINIZ GİBİ İBADET EDİN?

Resûlullah´sız (s.a.v.) Kur´ân doğru anlaşılmaz?

Alemlerin sahibi Allah (cc) ilk insan olan ve aynı zamanda ilk peygamber olan Hz. Adem´i (a.s) yarattı. İnsanlığın atası olan Hz. Adem (a.s) ile başlayan NÜBÜVVET (Peygamberlik) yolunda bir rivayete göre 120 bin diğer rivayete göre ise 224 bin peygamber göndermiştir. Allah (cc) 124 bin peygambere 4 büyük kitap göndermiştir. Allah, dört büyük kitap dışında dört peygambere de küçük kitaplar göndermiştir. Allah tarafından peygamberlere gönderilen bazıları birkaç sayfadan ibaret olan küçük kitaplara SUHUF (sayfalar) denir.

Allah şu dört peygambere de toplam 100 sayfalık küçük kitaplar göndermiştir:

Hz. Adem Peygambere 10 sayfa, Hz. Şit Peygambere 50 sayfa, Hz. İdris Peygambere 30 sayfa, Hz. İbrahim Peygambere 10 sayfa göndermiştir.

                124 bin peygamber gelmiş ancak gelen kitap sayısı 10 kadardır. Allah (cc) kitaptan daha çok insanlara canlı örnek olarak peygamberleri üstün tutmuştur. Peygamberler vahiy yolu ile Allah´a bağlıdırlar. Peygamberler Allah´ın canlı kitabıdırlar. Onlarda insanlar için en güzel örnekler vardır.

                Nübüvvet yolunun başı peygamberler peygamberi son peygamber alemlere rahmet,

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) canlı Kur´ân´dır. Allah´ın kelamı olan yüce Kur´ân´ı Allah (cc),

O´nun risaletinde (Elçilik, Peygamberlik, Haber ulaştırma, habercilik.) tüm insanlığa göndermiştir. Allah´ın sevgilisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Kur´ân´ı harf harf, hece hece canlı yaşamıştır.

                Resûllulah (s.a.v.) olmadan O´nu aradan çıkararak ?KUR´ÂN BİZE YETER? diyen insanlar KÜFRE düşerler. Böyle olsa, Allah (cc) peygamberlere gerek duymazdı sadece kitap gönderirdi.

?BU KİTABI OKUYUN ANLADIĞINIZ GİBİ İBADET EDİN? diye buyururdu. Kur´ân´ı Allah´ın istediği gibi anlayan peygamberlerini seçti ve onları canlı birer örnek gibi insanlara gönderdi. ?BİZE KUR´ÂN YETER? diyen akıldan ve imandan kıt insanlar kitabı okuyorlar her biri anladığı gibi veya anlamak istediği gibi amel ediyorlar. Misal Ahmet kendi anladığı gibi amel ederse, Mehmet kendi istediği gibi amel ederse, o halde bu kitap Allah´ın kelamı olmaktan çıkar, Ahmet´in, Mehmet´in kitabı olur.

                Kur´ân-ı Kerim´de Allah (cc) ?NAMAZ KILIN? diye yazar ancak nasıl kılınacağını yazmaz. Resûlullah Hz. Muhammed (s.a.v.)´i aradan çıkaran adam şimdi nasıl nasıl kılacak? Salat sözü Kur´ân da üç ayrı manaya gelir. Selam, Duâ ve Namaz manalarını taşır. Resûlullah´ı aradan çıkaranlar namaz kılacağına duâ eder veya selam verir. Hatta bazı gafiller ?NAMAZ DUÂDIR, KILMAYA GEREK YOK, DUÂ ETMEK YETERLİDİR? diye fetva bile verdiler!

                Resûllulah (sa.v.)´i aradan çıkaranların O´nsuz mukaddes kitabımızı okuyup kendince mana çıkaranların dini İslâm olamaz! Allah (cc) Kur´ân-ı Kerim de, ?Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor´ (2. Bakara Sûresi, 151. Âyet) başka bir ayet-i celilede ise, ?Kim Peygamber´e itaat ederse Allah´a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, biz seni onların üzerine koruyucu olarak göndermedik´ (4. Nisâ Sûresi, 80. Âyet), diğer bir âyette ise, ?O kendi tutkusundan (hevasından) da konuşmuyor. Onun konuştukları vahiydir´ (53. Necm Sûresi, 3-4. Âyetleri) buyurmaktadır.

                Allah´ın (cc) razı olacağı kulluk, Hz. Muhammed Mustafa´sının (s.a.v.) yolundan hiç şaşmadan O´nun sünnetinden yani Ehl-i Beyt´inden ayrılmadan onların membağından gıdalanan kulluktur. Resûlullah (s.a.v.) hadis-i şerifinde, ?Ben sizin aranızda iki değerli emanet bırakıyorum; onlara sarıldığınız sürece benden sonra asla sapıklığa düşmezsiniz. Onlar Allah´ın Kitabı ve benim ıtretim (soyum) Ehl-i Beyt´imdir. Bu ikisi, Kevser Havuzu üzerinde bana tekrar dönünceye kadar asla birbirlerinden ayrılmazlar. Bakın görün benden sonra onlara nasıl davranacaksınız?? buyurmaktadır.

                Hıristiyanlar ve Yahudiler peygamberlerini aradan çıkardılar, inanmak istedikleri gibi kitapları tahrif ederek yorumladılar ve Allah´ın lanetine muhatap oldular. Şimdi kim Allah´ın Peygamberini ve O´nun Ehl-i Beyt´ini aradan çıkarıyorsa bunların varacakları yer cehennemdir.

                Allah (cc) bizleri kendine hakkı ile kul, Habibine ümmet, Ehl-i Beyt´ine evlat eylesin.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false