Pide Kuyruğunda Tatlı Telaş

Pide Kuyruğunda Tatlı Telaş

İftar vaktinin yaklaştığı saatlerde sıcak pideler için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Mübarek Ramazan ayını coşkuyla karşılayan Gönen’de  her yıl olduğu gibi bu senede iftar vaktinin yaklaştığı saatlerde sıcak pideler için fırınların önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Gönen’de vatandaşlar, Ramazan ayında fırınların önünde kuyruğa girerek sıcak pide alma geleneğini sürdürüyor. Özellikle ilk 2 gün yaşanan yoğunluk karşısında fırıncı esnaf talepleri karşılamakta zorluk çekti.

Ekmek fırınlarının da öğleden sonra pide fırınlarına dönüştüğü ilçede sırası gelen vatandaşlar gazete kâğıdına sarılı sıcak pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor. Fırıncı esnaf öğle saatlerinde ürettiği pideleri bakkal ve marketlere sevk ederken akşamüzeri evine sıcak pide götürmek isteyenlere hizmet veriyor.

Altınbaşak Ekmek Fabrikası’nın sahibi Serkan Ergin,"Hem vakit geçirmek, hem de akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler akşamüzeri iş yerimizde beklemek zorunda kalıyor. Şimdiye kadar kimse şikâyetçi olmadı. Bu tür telaşlar Ramazan ayına ayrı bir tat veriyor”dedi. Bu arada fırıncı esnaf Bereket ayı olarak da bilinen Ramazan`da yapılan satışlardan oldukça memnun görünüyor.

 Pide alan bir vatandaş ise sürekli Altınbaşak Ekmek Fabrikası’ndan ekmek ve pide aldığını belirterek “Fiyatlar  normal.  Pide olmadan Ramazan ve iftar olmaz. Pide Ramazanın simgesidir “ifadelerini kullandı.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı