PİL TOPLAYARAK DERECE YAPTILAR

PİL TOPLAYARAK DERECE YAPTILAR

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) Türkiye genelinde başlattığı Okullararası Atık Pil Toplama Kampanyası ve Yarışmasına, Balıkesir grubunda bulunan Bandırmadaki okullar büyük ilgi gösterdi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP)  Türkiye genelinde başlattığı Okullararası Atık Pil Toplama Kampanyası ve Yarışmasına, Balıkesir grubunda bulunan Bandırmadaki okullar büyük ilgi gösterdi. 

Atık Pil Toplama Kutuları, Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre Denetim Birimi ekiplerince geçtiğimiz Ekim ayında okullarımıza dağıtılırken kampanyanın Nisan ayında tamamlanmasının ardından ekipler biriktirilen atık pilleri toplama işlemini tamamladı.

Kampanyaya kentimizdeki ilk-orta ve lise düzeyinde toplam 50 okul katkı sağlarken bu okullarımızdan toplam 450 kilo atık pil toplanarak kampanyaya büyük destek sağlandı. Bu okullarımız içerisinde 132,6 kg ile Yaman Egeli İlkokulu Bandırma’da en çok pil toplayan okul oldu. Yaman Egeli İlkokulunun ardından 52,51 kg ile Marmara İlkokulu ikinci, 37 kg ile Özel Zümrüt İlköğretim Okulu da üçüncü oldu.

Düzenlenen kampanya kapsamında toplanan tüm atık piller (TAP) Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Merkezinde toplanarak iller dereceye giren okullara çeşitli ödüller verilecek.

 

 



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli