Piri reis Bandırma´ya demir attı.

Piri reis Bandırma´ya demir attı.

Geleceğin Kaptanları, Yüzen Okul 189 öğrencisi, ile Bandırma´ya geldi.

Piri Reis Üniversitesin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesinde bulunan ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi eğitim ve staj amaçlı Bandırma Limanında.

/resimler/2017-7/10/1729449098034.jpg

 Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Yardımcı Doçent Doktor Nazmi Çeşmeci,  Bu periyottaki temel amacı ve icra ettiği faaliyetlerin,  Marmara Denizi içerisindeki limanların imkân ve kabiliyetlerini görmek, nasıl aborda olunur, nasıl ayrılınır, bunları görmek ve bu konudaki bilgilerini pekiştirmek. Sadece limanlarda değil, açık denizde de eğitimlerine devam ettiklerini, demirleme eğitimleri, gece-gündüz vardiya eğitimleri yaptıklarını Öğrencilerin bir yıl boyunca fakültelerinde gördükleri teorik eğitimlerin pratik eğitimlerini bu geminin sağladığı imkânlarla yapmakta olduklarını söyledi.

/resimler/2017-7/10/1730046598420.jpg

Ticari bahriyemize zabit, kaptan yetiştiren üniversitelerin olduğuna dikkati çeken Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Yardımcı Doçent Doktor Nazmi Çeşmici ? Uluslararası kurallara göre diğer mesleklerde 30-60 gün staj yapma zorunluluğu varken, denizcilik mesleğinde 12 ay staj yapmak gerekiyor. Bu 12 ayıda dört yıllık akademik eğitim içinde 3 ay, 3 ay, 6 ay şeklinde mezun oluncaya kadar tamamlamak gerekiyor. Piri Reis Üniversitesi´nin kurucu vakfı olan Deniz Ticaret Odası desteğinde olan Türk Deniz Eğitim Vakfı, bir eğitim gemisi tedarik etti. Bu gemi Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Türkiye´deki ticari bahriyeye kaptan yetiştiren, güverte zabiti yetiştiren, makine işletme mühendisi yetiştiren 9 üniversitenin de öğrencileri bu eğitime katılmaktadır. Bu seyir sırasında İstanbul Zeytinburnu´ndan hareketle öne Marmara, Ege ve Akdeniz´de çeşitli limanlara uğrayarak bir aylık seyir programı yapılacak. Bandırma limanından hareket ettikten sonra, Çanakkale Boğazı´nı geçerek Bozcaada´ya demirleyecek olan eğitim gemisi, Bozcaada´dan, Çeşme´ye, Kuşadası, Bodrum, dönüşte İzmir, Çanakkale, Tekirdağ limanlarının ardından 31 Temmuz´da Zeytinburnu iskelesine uğrayacağız. Daha sonra Karadeniz´de demir alınacak.

Gemide uzak yol kaptanı ehliyetli 9 öğretim elemanı,189 öğrenci bulunuyor. Ahmet PESEN

/resimler/2017-7/10/1730243942566.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırma Piri reis demir attı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli