PİRİ REİS CAMİİ İNŞAATINDA SONA GELİNİYOR

PİRİ REİS CAMİİ İNŞAATINDA SONA GELİNİYOR

Kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan Merkez Piri Reis Camii`nin son kubbe aşamasına gelmiş olup, son tepe kubbesinin kalıpları hazırlanmakta ve en kısa süre içinde (birkaç gün içinde) betonu dökülecek ve kaba inşaatı bitmiş olacaktır.

     BESTER HABER - ERDEK          BE

Aynı zamanda Caminin alt kısmında , ileride konferans salonu olarak kullanılacak olan yerin sıva ve restore işleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yer tamamlandıktan sonra caminin süsleme ve malzemelerinin montajı ve iç dizaynının düzenlemesi yapılana kadar, konferans salonu geçici Namaz kılma yeri olarak kullanılacak. İnşaat tamamlandıktan sonra Caminin alt kısmında konferans salonu, Kur`an Kursu ve öğretici odası, Erkek ve bayanlar için tuvalet ve abdest alma yerleri, İmam odası ve okuma salonu bulunacak. Cami Şehir Stadyumunun güney doğusunda belediye tarafından İlçe Müftülüğüne tahsis edilen yaklaşık 2177 m2 arsa üzerine inşaatın oturum alanı 922 m2 olarak inşa edilmektedir. Bu Cami Balıkesir Zağnos Paşa Camiinden sonra Balıkesir ilinin en büyük ikinci camisi olma özelliğine sahip. Caminin Namaz kılınacak alt kısmı 506 m2, Mahfeli 307 m2, kubbe çapı 11 metre ve kubbenin zeminden yüksekliği yaklaşık 23,50 metredir. Cami tamamlandıktan sonra Camide aynı anda yaklaşık 1500-1600 vatandaş ibadet edebilecektir.
Cami inşaatının giderleri değerli Erdek halkının katkıları ile devam etmektedir. PİRİ REİS CAMİİ Erdek halkı olarak tüm vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyor.

STER HABER - ERDEK



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı