PİRİ REİS CAMİİ YAPIMINA START VERİLDİ

PİRİ REİS CAMİİ YAPIMINA START VERİLDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Erdek Şubesi tarafından, Yalı Mahallesi Cumartesi pazar yeri yanında Piri Reis Camisinin inşasına başlandı.



Türkiye Diyanet Vakfı Erdek Şubesi tarafından, Yalı Mahallesi Cumartesi pazar yeri yanında Piri Reis Camisinin inşasına başlandı.


Konu hakkında bilgi veren Erdek Müftüsü İsmail YALÇIN, Yıllardır Erdek İlçemizde cami sayısı yönünden eksikliğimiz vardı. Yaz aylarında, cenaze namazlarında, cuma günleri ve bayram namazlarında cemaatimiz camilerimize sığmıyordu. Yollar trafiğe kapanıyor, insanımız mağdur oluyordu. Belediye Meclisimizin yer tahsis kararından sonra yeni camimizin hafriyat çalışmalarına başladık. İnşaat sahamızda kalan spor tesislerinin sulama binasını taşıyoruz. Mevcut alanımızdaki hafriyat çalışmamızı Şahin İnşaat yapacak. Camimizin projesini Mimar Köksal PAÇA çizdi. Yardımlarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. 650 M2 kapalı alan üzerine inşa edilecek Piri Reis Camisi, Erdek İlçemizin en büyük camisi olacağı gibi aynı zamanda geniş cami bahçesi ve otopark alanıyla da halkımıza etkinliklerde büyük kolaylık sağlayacak.” açıklamasında bulundu.

Köksal PAÇA tarafından çizilen ve Türk mimarisinin izlerini taşıyan Piri Reis Camisinin projesini, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin AYSAN ve İl Genel Meclis Üyesi, AKP Erdek İlçe Başkanı Hikmet ONAY  inceleyerek, son değişikler için düşüncelerini belirttiler.

UNESCO, 2013 yılındaki kutlama programına Piri Reis Dünya Haritasının çizilişinin 500. Yılı” etkinliğini almış olup, yeni yapılacak camiye de Büyük Türk Denizcisi Kaptan-ı Derya Piri Reis`in isminin verilmesi anlamlı bir rastlantı oldu.

1513 yılında Piri Reis tarafından çizilen Dünya Haritası Amerika Kıtasını gösteren en eski haritalardandır. Bu dünya haritasında Avrupa ve Afrika'nın batı kıyıları ile Güney Amerikanın doğu kıyıları gösterilmiştir. Piri Reis ayrıca yazmış olduğu Kitab-ı Bahriye”si ile Türk ve Dünya denizciliğine katkı sunmuştur.  





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı