Plaj kazalarına karşı çifte önlem

Plaj kazalarına karşı çifte önlem

Önceki yıl yaşanan sürat motoru faciasının tekrarlanmaması için, plajlara çifte mantar önlemi getirildi.

Erdek Kaymakamlığı tarafından yaşanabilecek plaj olumsuzluklarına karşı çifte önlem alındı. Erdek Kaymakamlığı ve Sahil güvenlik komutanlığının uygulanmasını zorunlu kıldığı plaj mantarları güzenlik şeridinin 2 ye çıkartılması, plajlarda meydana gelebilecek deniz kazaları için önemli bir ayrıntı olarak görüldü.

Bu anlamda ilk uygulama Erdek Kurbağalı plajında gerçekleştirildi. Erdek dalış kulübü dalgıçları tarafından kıyı kenar çizgisi baz alınarak motorları kıyı ile buluşma noktaları yanı sıra, plajda yüzen vatandaşların can güvenliği için 2 çizgiye çıkartılan mantarın kenarında motor kullanmak yasaklandı.

Plajı kullanan vatandaşlar içinde 1 sıra mantarlar can güvenliği şeridi olarak gösterilirken, 2. şeride geçilmemesi istendi.

Erdek Kaymakamlığından yapılan açıklamada mal ve can güvenliği açısından çift banda çıkartılan mantar şeritlerinin Cuğra'da işletme sahipleri tarafından, Ocaklarda ise Büyükşehir tarafından uygulanması istendi.

Erdek plajlarında can ve mal güvenliği anlamında önem arzeden uygulamanın önümüzdeki haftadan itibarenSahil Güvenlik komutanlığı tarafından denetimlere başlanacak.



Anahtar Kelimeler: kazalarına karşı çifte önlem
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı